Evenementen

Alles wat je kan verwachten van het Tata Steel Chess Tournament in de ArenA

Alles wat je kan verwachten van het Tata Steel Chess Tournament in de ArenA
Op donderdag 19 januari komt het Tata Steel Chess Tournament naar de Johan Cruijff ArenA! We willen graag dat iedereen zonder zorgen van deze dag kan genieten, dus we hebben alle belangrijke informatie, van tickets tot parkeren, voor je op een rij gezet. Dus bij deze, dit is alles wat je kan verwachten van het Tata Steel Chess Tournament in de ArenA! ♟️

First things first: wat is het Tata Steel Chess Tournament? 🤷🏾

Het Tata Steel Chess Tournament wordt ook wel vergeleken als het “Wimbledon van schaken”. Het is hét event voor schakers waar de allergrootste spelers samenkomen, evenals duizenden amateurspelers en bezoekers van over de hele wereld. Dit jaar wordt de 85 editie en het wordt, zoals elk jaar, gespeeld in Wijk aan Zee. Tijdens het Tournament is het traditie dat één ronde wordt gespeeld op een bijzondere locatie, het Tournament gaat Op Tour! Zo komt het dit jaar in de Johan Cruijff ArenA plaatsvindt voor één ronde.

De spelers 👩🏼‍💼

Tijdens het Tournament zullen ’s werelds grootste schaakmeesters langskomen in de Johan Cruijff ArenA voor de vijfde ronde van het Tournament. Spelers als Magnus Carlsen en Ding Liren zullen aanwezig zijn.

De volledige lijsten van Masters en Challengers die aanwezig zullen zijn tijdens het Tata Steel Chess Tournament vind je via onderstaande buttons.

Het commentaar 🎤

De ronde die in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld wordt uiteraard ook besproken met live commentaar. Deze dag zal cabaretier, tekstschrijver en schaker Tex de Wit zorgen voor live commentaar zodat het schaken gevolgd kan worden met een gezellige sfeer.

Zijn er nog tickets beschikbaar? 🎫

Jazeker! Haal je gratis tickets voor het Tata Steel Chess Tournament via onderstaande button.

Wie, wat, waar en wanneer? ❔

 • Voor wie is het Tata Steel Chess Tournament?
  Het Tournament is voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van schaken! Ongeacht hoe vaak je het spel hebt gespeeld en hoe goed je bent.
 • Wat is er te doen?
  Tijdens de ronde van het Tata Steel Chess Tournament in de Johan Cruijff ArenA krijg je de kans op een glimp te zien van de grootste schaakmeesters ter wereld terwijl ze bezig zijn met de sport. Daarbij viert het Tournament dit jaar zijn 85e jubileum!
 • Wat moet ik aan?
  Er is geen dresscode! Maar kleding met een hint naar schaken wordt gewaardeerd 😉
 • Waar is het Tata Steel Chess Tournament?
  Op donderdag 19 januari wordt één ronde van het Tournament gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.
 • Waar kan ik tickets kopen?
  Via deze link haal je je gratis tickets om de vijfde ronde op 19 januari bij te wonen in de Johan Cruijff ArenA.
 • Waar kan ik naar binnen?
  De ingang voor het Tournament is hoofdingang E.
 • Wanneer begint en eindigt het event?
  De speelronde voor de masters begint om 14:00 en zal rond 21:00 eindigen. Het stadion is vanaf 13:00 open voor bezoekers.
 • Wat zijn de huisregels vanuit de organisatie voor dit event?
  • Het is niet toegestaan om grote tassen mee te nemen in de Johan Cruijff ArenA. Enkel tassen met een maximale grootte van A4-formaat en 10 centimeter dik zijn toegestaan.
  • Om ervoor te zorgen dat er eerlijk gespeeld wordt, zijn mobiele telefoons, tablets en dergelijke niet toegestaan in de Playing Hall. Zelfs niet om enkel foto’s te maken.
  • Foto’s mogen enkel gemaakt worden met een digitale camera, zonder flits.
  • Denk eraan niet te hard te praten of luid te zijn in het gebouw.
 • Wat moet ik doen als ik of iemand anders (medische) hulp nodig heb/heeft tijdens het event?
  Vind zo snel mogelijk een steward of hostess van de Johan Cruijff ArenA. Zij zullen je direct verder helpen.

Reis je met de auto? Check in ons Mobility Portal de makkelijkste route naar het stadion. Klik op datum, kies welke tijd je wil aankomen en vanaf waar je vertrekt om een precieze route te krijgen naar ons stadion en de parkeeropties te zien.

Let op: voor dit evenement zijn er geen evenemententarieven beschikbaar in de parkeergarages. Als je je auto parkeert betaal je het volle tarief.

Toch liever met het openbaar vervoer? Geen probleem. Plan je reis naar trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer ArenA of metrostation Strandvliet en je bent na enkele minuten lopen bij de Johan Cruijff ArenA.

Tot donderdag! 🏟️

We hopen dat we jullie zo genoeg hebben voorbereid op dit bijzondere event! Mocht je toch nog vragen hebben, stuur dan een DM naar ons Instagram-account, waar we klaarstaan om je te helpen.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer