Evenementen

Alles wat je kan verwachten van Amsterdam Music Festival 2022

Alles wat je kan verwachten van Amsterdam Music Festival 2022
Het is officieel: Amsterdam Dance Event 2022 is aan de gang! Komende zaterdag 22 oktober vindt Amsterdam Music Festival plaats in de Johan Cruijff ArenA. Grootse artiesten zullen optreden en de onthulling van de Top 100-lijst van DJ Mag zal plaatsvinden. Alles wat je wil weten over deze mooie avond vind je hier op deze pagina.

First things first: wat is Amsterdam Music Festival?

Amsterdam Music Festival is een onderdeel van Amsterdam Dance Event, een conferentie in de wereld van dance en elektronische muziek. Tijdens de conferentiedagen vinden er onder andere workshops en creatieve sessies plaats, en 's avonds en 's nachts laten kleine en grote artiesten zien wat ze in huis hebben. Een van de grootste events is Amsterdam Music Festival, wat plaats vindt in de Johan Cruijff ArenA. Hier spelen wereldberoemde artiesten als Afrojack en Martin Garrix én wordt er onthuld wie op nummer 1 van de Top 100-lijst van DJ Mag staat.

De line-up 👀

Het belooft een onvergetelijke avond te worden met de allergrootste EDM dj's die naar AMF komen. Een line-up om je vingers bij af te likken!

20:00 – Kapuchon
21:30 – Topic
22:30 – Openingsceremonie
22:45 – Tiësto
23:45 – T-Mobile Unlimited Ceremony
00:00 – Martin Garrix
01:30 – 10 Years AMF Ceremony
01:45 – Armin van Buuren
03:15 – Afrojack en Nicky Romero
04:15 – Timmy Trumpet
05:15 – Brennan Heart
05:55 – Eindceremonie

Alvast in de feeststemming komen? Maak je klaar voor de avond met de officiële afspeellijst van ADE.

Wie, wat, waar en wanneer? 🤷🏿

AMF is een groot event waar veel bij komt kijken. Voor het gemak van de bezoekers hebben we de meest gestelde vragen op een rij gezet, zodat je goed voorbereid naar het feest kan.

 • Voor wie is AMF?
  Voor alle liefhebbers van dance, house, trance en elektronische muziek!
 • Wat is er te doen?
  Bij AMF krijg je de kans om grote artiesten in de elektronische muziekwereld live te zien optreden in de Johan Cruijff ArenA én je bent erbij wanneer de DJ Mag Top 100 bekend wordt gemaakt! Je hebt daarbij de mogelijkheid om (bijna) overal in de ArenA rond te lopen. Je kan Armin van Buuren vanaf de eerste ring bekijken en Tiësto vanaf het veld, of andersom natuurlijk.
 • Wat moet ik aan?
  We geven elkaar geen rare blikken tijdens dit event, dus iedereen mag zich kleden zoals die wil!
 • Waar is AMF?
  In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.
 • Waar kan ik tickets kopen?
  AMF is helemaal uitverkocht. Er is geen ticketverkoop aan de kassa's. We raden het af om tickets te kopen van andere organisaties of mensen dan ADE.
 • Waar kan ik naar binnen?
  Bezoekers met een General Admission of GA Raver Ticket mogen gebruik maken van de ingangen A, B, C, G, H, J, M en K. Voor alle andere bezoekers zal de juiste ingang vermeld staan op het ticket.
 • Waar moet ik heen als ik een ADE Pro Pass heb?
  Bezoekers met een ADE Pro Pass kunnen een ticket halen bij de kassa's van de Johan Cruijff ArenA. Op=op.
 • Waar kan ik roken?
  Het is niet toegestaan om te roken in de Johan Cruijff ArenA. Het is daarbij niet mogelijk om naar buiten en binnen te gaan enkel om te roken, aangezien ieder ticket niet meer kan worden gebruikt nadat het is gescand bij binnenkomst. Wanneer je de Johan Cruijff ArenA dus verlaat, kan je om geen enkele reden meer naar binnen.
 • Waar kan ik oordoppen kopen?
  Je kan op verschillende locaties oordoppen kopen. Ze zijn te vinden bij het infopunt op Arenadek Zuid, Plein van de Toekomst, en bij de Lockerpunten op de omlopen van niveau 4 op Noord en Zuid.
 • Waar zijn de lockers te vinden?
  In de Johan Cruijff ArenA zijn op onder andere de omlopen van niveau 4 lockers te vinden. Let er wel op dat je geen rugzakken of grote tassen mee naar binnen mag nemen. Enkel tassen van maximaal A4-formaat en maximaal 10 cm dik zijn toegestaan.
 • Wanneer begint het feest?
  Voor bezoekers met een Raver Ticket begint de avond om 20:00 met Kapuchon en zijn de deuren open vanaf 19:30. Alle andere bezoekers zijn welkom vanaf 21:00.
 • Wanneer zijn de kassa's open?
  De kassa's van de Johan Cruijff ArenA zijn enkel open voor vragen, informatie of het ophalen van een ticket met een ADE Pro Pass. Ze zijn op zaterdag open van 18:30 tot 24:00 en bevinden zich tussen ingang C en E.
 • Wat moet ik doen als ik of iemand anders (medische) hulp nodig heb/heeft tijdens AMF?
  Vind zo snel mogelijk een steward van de Johan Cruijff ArenA. Zij zullen je direct verder helpen.

Tip voor mensen die met de auto reizen! Heb je lege stoelen over? Bied je rit dan aan in de Slinger Widget. Zo ontmoet je andere fans en geef je ze een gezellige rit naar de ArenA! Klik hier om naar het kalenderitem te gaan van AMF om de Slinger Widget te vinden. Via de Widget kan je een reis aanbieden of zoeken naar een reis.

Toch liever met het openbaar vervoer? Geen probleem. Plan je reis naar trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer ArenA of metrostation Strandvliet en je bent na enkele minuten lopen bij de Johan Cruijff ArenA. Op zondagochtend zullen er tussen 06:00 en 07:00 extra treinen en metro's rijden om te zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. Plan je reis via onze bereikbaarheid pagina.

3... 2... 1... dance 💃🏻

We zijn hard bezig om de Johan Cruijff ArenA om te toveren naar een ultieme dance locatie voor AMF. Pak jullie fannypacks maar in en leg je outfit alvast klaar. We kijken er naar uit om jullie zaterdag te zien. Nog een paar nachtjes slapen!

We hopen dat we je hiermee hebben kunnen voorbereiden op AMF. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact op via de website van AMF.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer