Evenementen

Alle Oranjethuisduels in 2020 in Amsterdam

Alle Oranjethuisduels in 2020 in Amsterdam
Het Nederlands elftal speelt in 2020 zijn wedstrijden op eigen bodem in de Johan Cruijff ArenA. Dit jaar staan drie thuisduels in de Nations League op het programma en mogelijk nog twee oefeninterlands. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman trapt vrijdag 4 september in Amsterdam af tegen Polen. Drie dagen later – maandag 7 september – komt Italië naar de Johan Cruijff ArenA. Beide dagen is de aftrap om 20.45 uur. Zondag 15 november staat het laatste thuisduel van de UEFA Nations League gepland. De ontmoeting met Bosnië en Herzegovina begint om 18.00 uur.

In Amsterdam kunnen de extra maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus het best worden toegepast. Dat betekent dat maximaal kan worden gezorgd voor de veiligheid van zowel de teams als het publiek. De Johan Cruijff ArenA biedt meer ruimte dan andere stadions in ons land, zowel op als ‘onder’ de tribune. Dat geeft de gelegenheid wedstrijden op de meest veilige manier af te werken, onafhankelijk van het aantal fans dat kan worden toegelaten.

Bovendien is het stadion onderdeel van het Europese Football Innovation Platform, waar nieuwe ideeën en innovaties ontstaan die de voetbalwereld kunnen helpen zich aan te passen aan de impact van het coronavirus.

Tenslotte heeft een vaste thuishaven in deze onzekere tijden ook praktische voordelen. De benodigde aanpassingen en logistieke maatregelen hoeven in principe maar eenmaal in kaart gebracht te worden. Daarna kunnen deze als het nodig is worden aangepast aan gewijzigde omstandigheden.

De komende periode wordt in afstemming met UEFA en de (lokale) autoriteiten een veilig en verantwoord wedstrijdbezoek in coronatijd verder uitgewerkt. Zodra hierover meer duidelijk is, volgt berichtgeving via de kanalen van de KNVB en OnsOranje.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer