Evenementen

Ajax krijgt vergunning voor beperkt publiek bij Ajax - FC Utrecht

Ajax krijgt vergunning voor beperkt publiek bij Ajax - FC Utrecht
In aanloop naar het nieuwe seizoen oefent Ajax tegen FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA. Op donderdag 13 augustus om 18:45 uur zal dit oefenduel gespeeld worden voor een beperkt publiek. Ajax is verheugd dat de gemeente voor dit duel een vergunning afgegeven heeft.

Niet alleen voor de spelers is het oefenduel een testmoment. Ook voor de organisatie wordt het duel gebruikt om plannen en protocollen uit te proberen, die in verband met de huidige situatie zijn opgesteld voor het spelen met beperkt publiek. Bij dit alles staat de gezondheid en veiligheid van alle Ajacieden bovenaan. Ervaringen van deze wedstrijd worden meegenomen in de definitieve plannen voor wedstrijden in de Eredivisie.

Aangenaam en veilig verblijf

Ajax en de Johan Cruijff ArenA stellen alles in het werk om een aangenaam en veilig verblijf in het stadion te faciliteren. Om dat te kunnen garanderen zijn diverse maatregelen van kracht. Omwille van de gezondheid van de supporters én om wedstrijden met publiek te mógen blijven spelen, is het van groot belang dat aanwezigen hierin ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen naleven. Alleen samen houden we wedstrijdbezoek mogelijk.

De belangrijkste maatregelen

Aanwezige fans dienen onderling een afstand te houden van 1,5 meter. Alle beschikbare stoelen hebben daarom een veilige afstand van minimaal 1,5 meter tot elkaar, zonder uitzonderingen, wat betekent dat er tussen 2 beschikbare stoelen 5 stoelen leeg blijven.

Daarnaast is het voor kaartkopers van belang om de Ajax-app te downloaden. Voor dit duel wordt gebruik gemaakt van mobile tickets, waarbij voorafgaand een verificatieproces plaatsvindt. Ook de vereiste gezondheidscheck wordt via de app geregeld. Om al deze stappen te doorlopen is gebruik van de app noodzakelijk.

De belangrijkste regel is uiteraard: Heb je klachten, blijf thuis.

Kaartverkoopinformatie

Vanwege de 1,5 meter maatregel en extra opgelegde beperkingen zijn er voor dit duel ongeveer 4.500 kaarten beschikbaar en is alleen de 1e ring open voor publiek. De kaartverkoop van ons oefenduel met FC Utrecht start op maandag 10 augustus om 12:00 uur. Kaarten zijn 10 euro per stuk en verkrijgbaar via onze Ticketshop. Als seizoenkaarthouder kun je 1 kaart per seizoenkaart bestellen en maximaal 2 kaarten per account.

Alle informatie is gebaseerd op de huidige situatie en kan mogelijk veranderen bij ontwikkelingen of aanpassingen van de richtlijnen. Houd hiervoor onze officiële kanalen in de gaten.

Klik hier voor een overzicht met alle maatregelen rondom dit oefenduel. Voor meer informatie over kaartverkoop klik hier.


Bron: Ajax.nl

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer