Cruyff Foundation

Veel inspiratie tijdens Cruyff Legacy Summit

Veel inspiratie tijdens Cruyff Legacy Summit
Dit jaar zou Johan Cruijff 75 jaar zijn geworden en bestaat de Cruyff Foundation 25 jaar. Met als doel de erfenis van Johan te eren, vond op 21 september de eerste Cruyff Legacy Summit ooit plaats in de Johan Cruijff ArenA.

Prominente sprekers

Tijdens de Cruyff Legacy Summit kwamen prominente persoonlijkheden uit de sportwereld en het Internationale Cruijff Netwerk aan het woord. Koning Willem-Alexander opende, samen met Tobias Nierop (Johan Cruijff in de musical ’14 het Verhaal’) en kinderen, het bijzondere evenement. Sarina Wiegman, Arsène Wenger, Tanja Dik, Marlou van Rhijn, Jordi Cruijff, Ronald Koeman en Frank Rijkaard gaven 'talks' over Johan's kijk op sport en samenleving, met een focus op drie pijlers waarop het management van de sport van de toekomst wordt gebouwd: duurzaamheid, leiderschap en inclusiviteit.

Seminar door Tanja Dik & Marlou van Rhijn

Tanja Dik, CEO van de Johan Cruijff ArenA en paralympisch atlete Marlou van Rhijn gaven twee verschillende seminar sessies. Vanuit haar ervaring als directeur van een van de meest baanbrekende en innovatieve stadions gaf Tanja een lezing over duurzaamheid. Zij vertelde over hoe de ArenA de toekomst van voetbal opnieuw vormgeeft door samen te werken met internationale bedrijven. Marlou sprak over inclusiviteit in de sport.

Cruyff Legacy Summit Tanja Dik

Zoon Cruijff is trots op vader

Jordi Cruijff, de zoon van Johan Cruijff en Sporting Director bij FC Barcelona: "Elke keer als we een nieuw Cruyff Court openen of afgestudeerden hun diploma ontvangen van Johan Cruyff Institute, ben ik erg trots op mijn vader en zijn legacy. Het is onze plicht als familie om zijn gedachtegoed in leven te houden en deze Summit geeft ons de kans om laten zien hoe dankbaar we zijn voor iedereen die ons daarbij helpt."

Summit terugkijken

Het is mogelijk om het Cruyff Legacy Summit terug te kijken via: www.johancruyffinstitute.com/cruyff-legacy-summit

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer