Cruyff Foundation

Terugblikken en vooruitkijken: Cruyff Legacy 14K

Terugblikken en vooruitkijken: Cruyff Legacy 14K
Op zondag 2 april vindt de Cruyff Legacy 14K opnieuw plaats in en rondom de Johan Cruijff ArenA. Het evenement, dat bestaat uit meerdere afstanden en een Kids Run, wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation en haar partners, waaronder de Johan Cruijff ArenA. Lees hieronder meer over deelname, het doel en de opbrengst van de editie in 2022.

Alleen kun je niets, je moet het samen doen.

— Johan Cruijff

Cruyff Legacy 14K

Om de initiatieven van de Cruyff Foundation voort te zetten, organiseren zij fondsenwervende events zoals de Cruyff Legacy 14K. Dit evenement bestaat uit routes van 5 en 14 kilometer die gerend of gelopen kunnen worden als individu, in een team of met jouw organisatie. Daarnaast is er een Kids Run voor de allerkleinsten. De loop start naast en finisht in de Johan Cruijff ArenA en brengt je langs bijzondere plekken in Amsterdam Zuidoost. De deadline voor het inschrijven voor de Cruyff Legacy 14K is 14 maart. Inschrijven kan via onderstaande rode knop.

Opbrengst 2022

Afgelopen jaar is de helft van de opbrengst van de Cruyff Legacy 14K naar projecten gegaan voor kinderen en jongeren die op de vlucht zijn. De Cruyff Foundation zet voor deze jongeren op 14 opvanglocaties in Nederland sportprogrammering op en blijft deze ondersteunen. De steun bestaat uit het organiseren van sport- en spelactiviteiten, het financieren van sportmaterialen en het opleiden van Cruyff Foundation coaches.

De andere helft van de opbrengst uit 2022 is ingezet voor projecten voor kinderen met een handicap. Zo steunt de Cruyff Foundation zeven sportbonden die een focus hebben op het toegankelijk maken van sport voor kinderen en jongeren met een beperking en talentherkenning en -ontwikkeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het steunen van rolstoelbasketbal clinics of een parasnowdag. Hiernaast is de Cruyff Foundation bezig met 40 verschillende sport projecten. Onder deze projecten valt ook de ondersteuning van Only Friends, een sportvereniging voor kinderen met een handicap. Sportmaterialen zoals racerunners en sportrolstoelen kosten per stuk meer dan duizenden euro’s en zijn noodzakelijk voor kinderen die willen sporten.

Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation is opgezet om kinderen en jongeren te steunen waarvoor sport niet vanzelfsprekend is. De organisatie zet zich in voor sportprojecten voor kinderen met een handicap, richten sportieve buitenruimte in en door diverse maatschappelijke sportprogramma’s, zoals de Cruyff Foundation coach opleiding. Door deze initiatieven creëert de Cruyff Foundation ruimte waar kinderen het beste uit zichzelf kunnen halen. Ze krijgen de kans om zich te kunnen ontwikkelen, vrienden kunnen maken en hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.

De projecten van de Cruyff Foundation zijn actief in meer dan 20 landen. Zo zijn er bijna 300 Cruyff Courts, meer dan 650 Schoolpleinen14 en bijna 600 actieve Cruyff Foundation Coaches. Elke week worden er zo duizenden kinderen geholpen met hun ontwikkeling, door actief bezig te zijn.

Doelen voor een nieuw jaar

Voor de editie van Cruyff Legacy 14K 2023 wil de Cruyff Foundation een recordbedrag ophalen om zo veel mogelijk projecten te kunnen realiseren en kinderen en jongeren de kans te geven om te sporten. Dit jaar worden projecten binnen de gehandicaptensport weer ondersteund, zoals het sportcentra Only Friends, zodat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen door sport.

Ren of loop jij op 2 april mee met de Cruyff Legacy 14K? De inschrijvingsdeadline is op 14 maart.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer