Blog

Alles wat je kan verwachten van Metallica: de M72 World Tour

Alles wat je kan verwachten van Metallica: de M72 World Tour
Volgende week staat Metallica weer op het podium van de Johan Cruijff ArenA. We willen graag dat iedereen zonder zorgen van deze avonden kan genieten, dus we hebben alle belangrijke informatie, van line-up tot parkeren en van kleding tot kluisjes, voor je op een rij gezet. Dit is alles wat je kan verwachten van Metallica: de M72 World Tour!

First things first: wie is Metallica? 🤷🏽

Metallica is een Amerikaanse metalband, opgericht in 1981. Een aantal nummers die je kan kennen zijn Nothing Else Matters, Enter Sandman en Whiskey in the Jar. In 2021 brachten ze het album The Metallica Blacklist uit: een ode aan hun album The Black Album uit 1991. Op dit album coverde ze hun eigen nummers met artiesten als Alessia Cara, Miley Cyrus en Weezer.

Het thema van de M72 World Tour 🟨

De tour staat in het teken van Metallica’s nieuwe album: 72 Seasons. Het album is op 14 april uitgebracht en komt met een reeks aan muziekvideo’s voor onder andere de nummers If Darkness Had A Son, Screaming Suicide en Lux Æterna. Tijdens de tour speelt de band bij elk concert een andere setlist én zijn er andere voorprogramma’s. Alleen maar meer reden om naar beide shows in de Johan Cruijff ArenA te gaan.

Voorprogramma's

De voorprogramma’s voor de concerten van Metallica zijn op elke dag anders, net als de setlist!

 • Op donderdag 27 april zullen Architects en Mammoth WVH het voorprogramma verzorgen tijdens de M72 World Tour van Metallica.
 • Op zaterdag 29 april zullen Floor Jansen en Ice Nine Kills het voorprogramma verzorgen tijdens de M72 World Tour van Metallica.

Voor beide shows zullen er daarnaast optredens plaatsvinden van Another Now en Ramkot in de foyer van de Ziggo Dome. Deze optredens zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Five Finger Death Punch stond eerder op de lijst als voorprogramma op 29 april. De band heeft echter moeten afzeggen.

Wie, wat, waar en wanneer?

Voor ieders gemak hebben we hieronder de meest gestelde vragen op een rij gezet.

 • Voor wie zijn de concerten van Metallica?
  Voor alle fans van metalmuziek!
 • Wat is er te doen?
  Keihard meezingen met de nieuwste nummers van Metallica én oude hits, terwijl je omringd bent door duizenden andere Metallica fans. Een herinnering om nooit meer te vergeten. En uiteraard: lekkere hapjes en drankjes.
 • Wat moet ik aan?
  De temperaturen voor de concerten van Metallica liggen tussen de 8°C en 14°C en het wordt wat bewolkt. Het zal in het stadion niet veel warmer zijn dan buiten het stadion. We raden je aan om laagjes aan te doen. Verder hopen we natuurlijk zoveel mogelijk fans te zien in hun Metallica merchandise. Wist je dat de official merchandise vanaf 2 dagen voor het concert online te bestellen is via de Johan Cruijff ArenA merchandise shop?
 • Waar kan ik merchandise kopen?
  De merchandise van Metallica zal naast reguliere verkoop tijdens de concerten, ook beschikbaar zijn om vooruit te bestellen en op te halen. De webshop zal vlak voor het concert openen. Meer informatie hierover wordt gedeeld in de dagen voor de concerten. Houd onze socials in de gaten!
 • Wat mag ik wel en niet meenemen?
  Vanuit ons tassenbeleid zijn tassen groter dan A4-formaat niet toegestaan in de Johan Cruijff ArenA. We raden je aan om kleine schoudertasjes of 'fanny packs' te dragen.
  Voor de volledige lijst van items die niet het stadion in mogen, verwijzen we je naar een artikel naar Mojo, de organisator van de concerten.
 • Waar zijn de concerten van Metallica op 27 en 29 april?
  In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.
 • Waar kan ik naar binnen?
  De juiste ingang voor jouw ticket staat vermeld op je ticket.
 • Waar kan ik roken?
  Het is niet toegestaan om te roken in de Johan Cruijff ArenA. Het is daarbij niet mogelijk om naar buiten en binnen te gaan enkel om te roken, aangezien ieder ticket niet meer kan worden gebruikt nadat het is gescand bij binnenkomst. Wanneer je de Johan Cruijff ArenA dus verlaat, kan je om geen enkele reden meer naar binnen.
 • Waar zijn de lockers te vinden?
  Er zijn voor deze concerten geen lockers in de Johan Cruijff ArenA. Toch behoefte aan een kluisje omdat je een grote tas of koffer kwijt moet? Maak dan gebruik van de Lockerpoints in de buurt van de Johan Cruijff ArenA.
 • Wanneer begint en eindigt het concert?
  Voor beide concerten van Metallica in de Johan Cruijff ArenA is het stadion open vanaf 16:00 en is het verwachtte einde 23:00. Ga voor het volledige tijdschema naar de kalenderitems van de concerten via de buttons hieronder.
 • Wat moet ik doen als ik of iemand anders (medische) hulp nodig heb/heeft tijdens de concerten van Metallica?
  Vind zo snel mogelijk een steward van de Johan Cruijff ArenA. Zij zullen je direct verder helpen.

Recyclesysteem bekers 🥤

De Johan Cruijff ArenA hanteert tijdens de concerten van Metallica een plastic beker recyclesysteem, met als doel het inzamelen en recyclen van alle plastic bekers die tijdens de concerten gebruikt worden. Hoe dit systeem te werk gaat lees je hieronder.

Hoe gaat het recyclesysteem in zijn werk?

 • Haal na binnenkomst in de Johan Cruijff ArenA een bekermunt op de daarvoor aangegeven punten. Deze zones bevinden zich in de buurt van de merchandise punten in het stadion. Let op: 1 munt per persoon.
 • Bij je eerste bestelling lever je de bekermunt in die je hebt gehaald.
 • Bij je volgende bestelling lever je jouw gebruikte beker weer in. Ben je je beker kwijt of lever je geen beker in? Dan betaal je een recyclebijdrage van €0,50 cent* per beker.
 • Heb je je laatste drankje gehad? Breng ook deze beker terug naar de bar of prullenbak die je tegenkomt op weg naar de uitgang. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk plastic bekers gerecycled worden.

*Geen restitutie mogelijk.

Bereikbaarheid en parkeren 🚘

Let op: aangepaste OV-dienstregeling op 27 april vanwege Koningsdag

Het concert van 27 april valt samen met Koningsdag, hierdoor is er een aangepaste OV-dienstregeling en is er beperkt metroverkeer en zeer beperkt treinverkeer beschikbaar richting de Johan Cruijff ArenA. Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer en reis samen. Plan je reis via onze bereikbaarheid-pagina.

Samen rijden naar Metallica

Help mee met het reduceren van CO2-uitstoot rondom het Metallica concert 💚 Deel nu jouw lege autostoel(en) met andere fans of kies een rit uit om mee te rijden. Samen rijden is veel gezelliger, beter voor je portemonnee én natuurlijk het milieu. Druk snel op onderstaande knop om mensen een slinger te geven of een slinger te vinden!

Parkeren in en bij de Johan Cruijff ArenA

Benieuwd waar je kan parkeren tijdens de concerten van Metallica? Via de website van Parkeren ArenaPoort vind je alle parkeermogelijkheden rondom de Johan Cruijff ArenA en reserveer je in enkele minuten je parkeerplek. Wil je parkeren in P1 ArenA? Plan je reis via onze bereikbaarheid-pagina en reserveer direct je parkeerplek.

Dineren voor het concert 🍴

Zin in een soepele binnenkomst én een heerlijk diner? Kom voorafgaand aan jouw concertbezoek bij ons dineren in één van onze restaurants. Je waant je als eerste in de wereld van jouw favoriete artiest en kiest uit een laagdrempelig diner met uitzicht of een verfijnd driegangendiner.

Bekijk de restaurants via onderstaande button en reserveer meteen een tafel.

Beleef het concert vanuit een skybox 🥂

Tijdens de concerten van Metallica bieden we meerdere exclusieve opties voor jou en je gezelschap. Beleef een onvergetelijke avond op één van de meest unieke plekken in het stadion.

Zijn er nog tickets beschikbaar? 🎫

Jazeker! Via onderstaande button word je meegenomen naar de website van Mojo. Je kan hier tickets kopen voor de concerten op donderdag 27 april en zaterdag 29 april.

Life is ours, we live it our way!

Over anderhalve week is het zover! Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen en ook de repetities van de band gaan binnenkort van start. We hopen jullie met deze informatie goed genoeg voorbereid te helpen. Heb je toch nog een vraag? Stuur ons dan een DM via Instagram of Facebook.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer