Blog

Alles wat je kan verwachten van Coldplay

Alles wat je kan verwachten van Coldplay
Tijdens de zomer vinden er bijzondere concerten plaats in de Johan Cruijff ArenA. We willen graag dat iedereen zonder zorgen van deze avonden kan genieten. Daarom hebben we alle belangrijke informatie, van line-up tot parkeren en van tickets tot kluisjes, voor je op een rij gezet.

Dit blog wordt een aantal dagen voor elk concert bijgewerkt. Dit is alles wat je kan verwachten van Coldplay: Music of the Spheres World Tour!

Het thema van de tour

Deze tour van Coldplay staat in het teken van hun negende album, Music of the Spheres uit 2021. Nummers als Biutyful en My Universe staan gegarandeerd op de setlist! Daarbij heeft de band het doel om deze tour 50% minder milieubelastend te laten zijn dan hun vorige tour in 2016 en 2017. Door onder andere duurzamere confetti en het gebruik van duurzame energie streeft de band ernaar deze doelen te bereiken.

Wie, wat, waar en wanneer?

 • Voor wie zijn de concerten van Coldplay?
  Voor iedereen die de band wil zien optreden in de Johan Cruijff ArenA.
 • Wat is er te doen?
  Keihard meezingen met de nieuwste nummers én oude hits van Coldplay, terwijl je omringd bent door tienduizenden andere fans. Een herinnering om nooit meer te vergeten.
 • Wat moet ik aan?
  Op de concertdagen van Coldplay worden er temperaturen tussen 19°C en 23°C voorspeld en lijkt de zon te gaan schijnen. In het stadion is het niet veel kouder dan buiten. We raden je aan om laagjes aan te doen. Verder hopen we natuurlijk zoveel mogelijk fans te zien in hun merchandise. Wist je dat de official merchandise al een paar dagen van tevoren te bestellen is via de Johan Cruijff ArenA merchandise shop?
 • Waar kan ik merchandise kopen?
  De merchandise van Coldplay kan je, naast reguliere verkoop in het stadion tijdens de concerten, ook vooruit bestellen en ophalen bij de Johan Cruijff ArenA op het ArenAPark. De webshop is te vinden via merchandise.johancruijffarena.nl. Houd onze socials in de gaten voor updates.
 • Wat mag ik wel en niet meenemen?
  Vanuit ons tassenbeleid zijn tassen groter dan A4-formaat niet toegestaan in de Johan Cruijff ArenA. We raden je aan om kleine schoudertasjes, tote bags of fanny packs te dragen. Plastic flesjes water van maximaal 500 ml zonder dop en kleine waaiers die in je tas passen zijn toegestaan in het stadion. Voor de volledige lijst van items die niet het stadion in mogen, verwijzen we je naar een artikel van Mojo, de organisator van de concerten.
 • Waar kan ik naar binnen?
  De juiste ingang voor jouw ticket staat vermeldt op je ticket. Het is niet mogelijk om via een andere ingang naar binnen te gaan.
 • Waar kan ik roken?
  Geen enkele vorm van roken of vapen is toegestaan in de Johan Cruijff ArenA. Het is daarnaast niet mogelijk om naar buiten en binnen te gaan enkel om te roken. Jouw ticket is maar één keer geldig, wanneer je de Johan Cruijff ArenA dus verlaat, kan je om geen enkele reden meer naar binnen.
 • Waar zijn de lockers te vinden?
  Er zijn voor deze concerten geen lockers in de Johan Cruijff ArenA. Toch behoefte aan een kluisje omdat je een grote tas of koffer kwijt moet? Maak dan gebruik van de Lockerpoints in de buurt van de Johan Cruijff ArenA.
 • Vanaf wanneer mag ik in de rij staan voor dit concert?
  In verband met veiligheidsredenen is het pas vanaf 12.00 op de dag van het concert zelf toegestaan om in de rij te staan. Mensen die eerder in het gebied zijn kunnen worden weggestuurd door handhaving en een boete riskeren.
 • Wanneer kan ik naar binnen?
  De deuren openen om 17.00 uur en sluiten ongeveer een half uur voor het einde van het concert. Je kan dus al om 18.30 uur het stadion binnen wandelen en genieten van de opening acts of pas vlak voor Coldplay zelf naar binnen. De keuze is aan jou!
 • Wanneer begint en eindigt het concert?
  Voor alle concerten van Coldplay in de Johan Cruijff ArenA is het stadion open vanaf 17.00 uur. De optredens van Coldplay zullen beginnen rond 20.45 uur. Het verwachte einde is 23.00 uur. Ga voor het volledige tijdschema naar de kalenderitems van de concerten via de buttons hieronder.
 • Gaat het dak open zijn?
  Vanwege show effecten is het dak van de Johan Cruijff ArenA geopend tijdens de Coldplay shows. We raden je daarom aan de weersvoorspelling in de gaten te houden en je naar het weer te kleden: neem bij warm weer een petje mee en smeer je goed in of zorg dat je bij nat weer een regenjas bij je hebt. Paraplu’s zijn niet toegestaan in de Johan Cruijff ArenA. Kijk voor alle toegestane/verboden voorwerpen op de website van Mojo.
 • Wat moet ik doen als ik of iemand anders (medische) hulp nodig heb/heeft tijdens de concerten van Coldplay?
  Vind zo snel mogelijk een medewerker in het stadion. Zij zullen je direct verder helpen.

Recyclesysteem bekers

De Johan Cruijff ArenA hanteert tijdens de concerten van Coldplay een recyclesysteem voor de plastic bekers, met als doel het inzamelen en recyclen van alle plastic bekers die tijdens de concerten gebruikt worden. Hoe dit systeem werkt lees je hieronder.

Hoe gaat het recyclesysteem in zijn werk?

 1. Bij binnenkomst krijg je een bekermunt bij één van de muntuitdelers;
 2. Deze bekermunt lever je in bij je eerste bestelling aan de bar;
 3. Lever je lege beker bij de volgende bestelling weer in zodat je alleen de consumptieprijs betaald. Geen lege beker? Dan betaal je een bijdrage van € 0,50* cent per beker;
 4. Laatste drankje gehad? Breng ook deze beker terug naar de bar of doe deze in een daarvoor bestemde afvalbak.

*Geen restitutie mogelijk.

Bereikbaarheid en parkeren

Fietsen naar de ArenA

Kom je fietsend naar de Johan Cruijff ArenA? Dan hebben we goed nieuws, want bij de concerten van Coldplay zijn 1400 nieuwe fietsparkeerplaatsen beschikbaar. Deze vind je aan de Noord-Westzijde van het stadion, tussen ingangen Noord 'C' en 'D'.

Het is ook een optie om gebruik te maken van de bewaakte fietsenstalling van de NS op treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA. Deze fietsenstalling is op maandag tot en met zaterdag geopend van 5.30 tot 1.30 en op zondag van 7.15 tot 1.30. De eerste 24 uur dat je je fiets hier stalt is gratis, daarna is het €0,55 per dag.

Naar de ArenA met het openbaar vervoer

Plan je reis naar trein- en metrostation Amsterdam Bijlmer ArenA of metrostation Strandvliet en je bent na enkele minuten lopen bij de Johan Cruijff ArenA. Plan je reis via ons mobility portal en koop je tickets online via de NS of GVB. Er rijden extra metro's en verlengde treinen op de concertavonden.

Samen rijden naar de ArenA

Help mee met het reduceren van CO2-uitstoot rondom de concerten van Coldplay 💚 Deel nu jouw lege autostoel(en) met andere fans of kies een rit uit om mee te rijden naar de Johan Cruijff ArenA. Samen rijden is gezelliger, beter voor je portemonnee én natuurlijk voor het milieu. Druk snel op onderstaande knop om mensen een slinger te geven of een slinger te vinden!

Parkeren in en bij de Johan Cruijff ArenA

Benieuwd waar je kan parkeren tijdens de concerten van Coldplay? Plan je reis via ons mobility portal en reserveer direct je parkeerplek voor onder andere P1 ArenA. Via de websites van Parkeren ArenaPoort en Joe Park vind je alle parkeermogelijkheden rondom de Johan Cruijff ArenA en reserveer je in enkele minuten je parkeerplek.

Evenemententarief
Uiteraard is het ook mogelijk om een parkeergarage binnen te rijden en ter plekke een evenementenparkeerticket te kopen. Het evenemententarief geldt vanaf 4 uur voor Coldplay zelf op het podium staat. Meer informatie over parkeren tijdens evenementen in de Johan Cruijff ArenA vind je op de website van Gemeente Amsterdam.

Dineren voor het concert

Zin in een snelle binnenkomst én een heerlijk diner? Kom voorafgaand aan jouw concertbezoek bij ons dineren in één van onze restaurants. Je waant je als eerste in de wereld van jouw favoriete artiest met een heerlijk driegangendiner.

Boek je tafel via onderstaande button!

Zijn er nog tickets beschikbaar?

De concerten van Coldplay zijn volledig uitverkocht. De ticketverkoop liep via Mojo in samenwerking met Ticketmaster Nederland.

Wie is Coldplay?

Coldplay is een Britse rock band die in 1997 vormde in Londen. Je kan de band kennen van nummers als Viva La Vida, Paradise en Adventure of a Lifetime. De band bestaat Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman en Will Champion. In 2000 brak de band door met het nummer Yellow, waarvoor ze meerdere prijzen wonnen. Door de jaren heen experimenteerde de band veel en werden verschillende genres centraal gesteld bij elk nieuw album, zoals R&B, klassieke muziek, disco en funk. In 2021 bracht de band het album Music of the Spheres uit met hits als Biutyful en My Universe met BTS.

Voorprogramma's

Coldplay heeft twee voorprogramma’s voor de Music of the Spheres World Tour in de Johan Cruijff ArenA. De avond zal om 18.30 uur beginnen met een optreden van Zoë Tauran en om 19.25 staat Griff op het podium. Luister hun meest bekende nummers nu en zing ze tijdens de concerten keihard mee!

I want something just like this!

Het is al bijna zover! Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen in het stadion om deze avonden zo bijzonder mogelijk te maken. We hopen jullie met deze informatie te hebben voorbereid. Heb je toch nog hulp nodig? Stuur ons je vraag via Instagram, Twitter of Facebook.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer