Ed Sheeran heeft zijn eerste deel van zijn stadiontour ‘+ - = ÷ x Tour’ ( uitgesproken als ‘The Mathematics Tour’) aangekondigd, waarmee hij volgend jaar langs diverse stadions reist. Op donderdag 14 juli en vrijdag 15 juli geeft Ed Sheeran twee concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze concerten gaat via ticketmaster.nl.

+ - = ÷ x Tour

Met de ‘+ - = ÷ x Tour’ keert Ed voor het eerst sinds zijn recordbrekende ‘Divide Tour’, die plaatsvond tussen 2017 en 2019, terug naar de stadions. Deze tour ging de boeken in als meest winstgevende en meest bezochte tournee ooit. Ed Sheeran speelt tijdens de nieuwe concerten volgend jaar voor het eerst liedjes van zijn nieuwe, nog uit te komen album ‘=’ live. Tijdens deze nieuwe shows staat het podium in het midden van de zaal, omringd door het publiek.

Het langverwachte nieuwe album van Ed Sheeran '=' wordt op 29 oktober uitgebracht. Momenteel domineert hij met een onlangs verschenen single van het nieuwe album de nummer 1 positie in de UK's Official Singles Chart, en is Sheeran klaar om later vandaag die nummer 1 plaats te veroveren met zijn nieuwste single 'Shivers', die hij tijdens de MTV VMA’s van afgelopen weekend voor het eerst live speelde. Het is de opvolger van zijn gigantisch populaire comeback nummer 'Bad Habits’, die tot nu toe elf aansluitende weken in deze hitlijst heeft gestaan. Bovendien is Ed sinds vorige week de eerste Britse soloartiest die 52 weken – een heel jaar – op nummer 1 in de officiële UK Singles Chart heeft gestaan. Alleen Elvis Presley en The Beatles hebben meer weken de nummer 1 positie weten te behouden.

Belangrijke informatie: FAQ

Alleen toegang met mobiele tickets

Graag wijzen we je er op dat er voor dit concert uitsluitend mobiele tickets zijn verkocht. Mobiele tickets zijn tickets die direct zijn gekoppeld aan jouw Ticketmaster-account. Je kunt je ticket(s) alleen via je mobiel laten zien via de Ticketmaster app.

Onlangs heb je een e-mail van Ticketmaster ontvangen met daarin de instructies over hoe je jouw Ed Sheeran ticket(s) kan verzilveren. Lees de Ticketmaster mail goed door en zorg dat je alle stappen die in de mail staan hebt doorlopen.

LET OP: Zorg ervoor dat je jouw tickets thuis al hebt ontgrendeld. Vanwege de drukte kan het mobiele bereik in de buurt van de Johan Cruijff ArenA beperkt zijn, waardoor het niet mogelijk is om je tickets ter plekke te ontgrendelen. Zonder ontgrendelde tickets krijg je geen toegang tot de Johan Cruijff ArenA.

Dit zijn de instructies van Ticketmaster:

  • Ontgrendel je tickets - Je moet jouw ticket(s) ontgrendelen door gebruik te maken van het mobiele telefoonnummer dat je hebt doorgegeven tijdens het kopen van de tickets. Log in met het account waarmee je de tickets hebt gekocht op de Ticketmaster app. Ga naar 'Mijn Tickets'. Daar kun je de tickets 'ontgrendelen'. Om dit te doen heb je een code nodig die naar je mobiele telefoonnummer wordt gestuurd die je hebt doorgegeven tijdens het kopen van de tickets. Wanneer je dit gedaan hebt, zullen de barcodes van jouw tickets verschijnen.
  • Stuur je tickets door naar jouw gezelschap - Zodra je de tickets hebt ontgrendeld, kun je de tickets voor jouw gezelschap doorsturen. Zo kan iedereen eenmaal binnen vrij rondlopen en terugkomen bij hun plekken. Ga naar de Ed Sheeran-tickets in jouw Ticketmaster-account en klik op 'doorsturen'. Als een deel van jouw gezelschap geen smartphone heeft, geen probleem. Deze tickets kunnen gerust op jouw device blijven staan.
  • Samen naar binnen - Jouw gezelschap moet tegelijkertijd met de kaartkoper naar binnen omdat alle kaarten ook na het doorsturen op naam van de kaartkoper blijven. De kaartkoper dient een geldig identificatiebewijs te kunnen tonen (rijbewijs, paspoort, ID-kaart) waarvan de naam op de tickets overeenkomt. Zorg ervoor dat jouw telefoon volledig opgeladen is, zodat je ten alle tijden bij jouw tickets kan. Je kunt geen gebruik maken van screenshots en het ticket kan niet geprint worden.

Heb je vragen over je tickets? Dan kun je Ticketmaster contacten via de tickets in 'Mijn Account'. Klik dan op 'ik heb hulp nodig bij deze bestelling' onderaan bij de tickets.

>> Meer informatie

>> Ticketmaster app downloaden

Bereikbaarheid: kom op tijd

Er komen veel bezoekers naar het concert, er zal dus grote drukte zijn op de wegen in en rondom Amsterdam, zowel vooraf als na afloop van het concert. Wij raden je aan om je heen- en terugreis goed voor te bereiden, ruim op tijd van huis te vertrekken en rekening te houden met de drukte en vertragingen.

Onderaan deze pagina plan (of hier) je eenvoudig je reis!

Tassenbeleid

Het is niet toegestaan om grote tassen mee naar de show te nemen. Tassen met een formaat van maximaal A4 en circa 10 cm dik zijn uitgezonderd. Geadviseerd wordt om tassen thuis te laten.

Op mojo.nl staat alle informatie over wat verder wel/niet mee naar het concert kan. Over het algemeen geldt: als je twijfelt, dan mag het waarschijnlijk niet mee naar binnen. Voorwerpen die niet mee naar binnen mogen, nemen we niet voor je in bewaring. Neem daarom geen onnodige en/of waardevolle spullen mee. Hoe minder je meeneemt, hoe sneller je kunt genieten van het concert!

LET OP: er zijn geen lockers en garderobe beschikbaar.

DOORVERKOOP VAN KAARTEN

Net als voorgaande keren, hebben Ed Sheeran en zijn team een standpunt tegen iedereen die onofficiële secundaire ticketverkoop websites gebruikt. Ze proberen te voorkomen dat fans worden uitgebuit bij het kopen van kaartjes en zwarthandel tegen te gaan voor zijn shows. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde mobiele digitale ticketingtechnologie.

Voor deze tour worden uitsluitend mobile tickets verkocht. Hiermee wordt geprobeerd ervoor te zorgen dat de echte fans tickets tegen de reguliere ticketprijs kopen, en wordt voorkomen dat niet-officiële secundaire ticket websites en niet-officiële ticketverkopers concertkaarten kunnen doorverkopen tegen te hoge prijzen.

Om het kopen van reguliere mobiele tickets gemakkelijker te laten verlopen tijdens de start kaartverkoop, raden we fans aan om voorafgaand aan de verkoop een account aan te maken bij Ticketmaster. Kaartkopers die uiteindelijk toch niet naar de show kunnen gaan, kunnen hun tickets aan andere fans doorverkopen tegen de oorspronkelijke ticketprijs inclusief servicekosten via het officiële Ticketmaster doorverkoopplatform.

De concertorganisaties raden alle kaartkopers dringend aan uitsluitend de officiële ticketsites op Edsheeran.com te gebruiken.

Zoals bij de vorige Ed Sheeran-tours, worden de verkooptransacties gemonitord door de concertorganisaties in samenwerking met het National Trading Standards Cyber Crime-team, om aankopen te identificeren die in strijd zijn met de algemene voorwaarden van de Ed Sheeran-tickets. Alle aankopen die in strijd zijn met deze voorwaarden worden mogelijk ongeldig gemaakt.

Ticketvoorwaarden

Bezoek Edsheeran.com voor de meest gestelde vragen over de kaartverkoop van deze concerten.

Rondom de ArenA

De Johan Cruijff ArenA is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Reserveer vooraf een parkeerplaats, zodat je zeker bent van een plek. Met Wizzymaps vind je snel de beste parkeerplaats en jouw ingang in het stadion. Voor je het weet geniet je van jouw event!

Toiletten en EHBO

Toiletten & EHBO

Toiletten & EHBO

De toiletten zijn goed bereikbaar vanuit elk vak. Het stadion heeft 4 EHBO-posten.

Meer informatie

Helaas

Er zijn voor dit vak geen faciliteiten binnen Toiletten en EHBO gevonden

Kom je binnenkort naar de Johan Cruijff ArenA en heb je een vraag over jouw bezoek? Hieronder staan de veelgestelde vragen met antwoorden over een bezoek aan het stadion.

In het stadion

Op dagen zonder evenementen
De Johan Cruijff ArenA is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 tot 18.00 uur. In het weekend zijn we vanaf 09.00 uur tot 18.00 geopend. Je komt het stadion binnen via hoofdingang E.

Op de dag van een voetbalwedstrijd of concert
Het stadion gaat 1,5 uur voor het begin van een Ajax-wedstrijd open. Hoofdingang E gaat 2,5 uur voor aanvang van een Ajax-wedstrijd open. Voor KNVB-wedstrijden en concerten gelden er andere openingstijden. Kijk op onze eventkalender voor de actuele tijden.

De snelste reis plan je met onze Mobility Portal. Vul je vertrekadres en aankomstdatum en -tijd in en krijg meteen de beste reis naar het stadion te zien.

Wedstrijden
Met Wizzy Maps zie je snel wat de beste parkeerplaats is en waar je de ingang naar jouw plek kunt vinden. Je weg vinden naar het stadion was nog nooit zo makkelijk!

Concerten
Via Wizzy Maps vind je de locatie van jouw ingang. De ingang op jouw ticket is de juiste ingang waar je gebruik van kan maken. Het is niet mogelijk om via een andere ingang naar binnen te gaan.

Om je makkelijk door het stadion te bewegen, kun je gebruikmaken van verschillende roltrappen. Afhankelijk van jouw ingang gaan deze tot de eerste of tweede ring. De roltrappen bevinden zich bij de verschillende ingangen: hoofdingang E en ingangen A, C, G, J en M.

De eerste ring op de hoofdtribune bestaat uit de vakken 001 t/m 111, met ieder 19 rijen. De overige vakken, 012 t/m 129, op de eerste ring bestaan uit 29 rijen. De nummering van de rijen begint onderaan: rij 1 bevindt zich het dichtst bij het veld, rij 29 is bovenin het vak.

De tweede ring bestaat uit 27 rijen. De nummering van de rijen begint onderaan: rij 1 bevindt zich het dichtst bij het veld, rij 27 is bovenin het stadion.

Voor alle informatie over de toegankelijkheid van het stadion willen we je naar onze toegankelijkheidspagina verwijzen.

Hoe het podium is opgesteld, verschilt per concert. De mogelijkheden zijn:
- end setting: met het podium in de noordzijde van het stadion
- the round setting:
met het podium in het midden van het stadion
- panoramasetting:
met het podium aan de oostzijde van het stadion

Je kunt de verschillende vakken bekijken via de plattegrond. Klik in de kalender op een evenement. De stoelnummers zijn niet zichtbaar op onze website.

Het aanbod aan eten en drinken verschilt per vak. Wil jij weten wat er in jouw vak beschikbaar is? Ga dan naar onze kalender, selecteer jouw event en vaknummer en check het aanbod in jouw vak.

In het stadion zijn geen kluisjes aanwezig. Wel kun je al je spullen tegen betaling kwijt bij Lockerpoint.

Voor meer info ga naar de site van Lockerpoint.

Tickets

Wij werken met e-tickets en mobile only tickets. Mobile only tickets kunnen alleen gescand worden vanaf een telefoon, deze tickets kun je downloaden uit de app en zijn niet te printen. E-tickets kunnen zowel vanaf een telefoon gescand worden als vanaf een geprinte versie.

We raden je aan om, indien geen mobile only ticket, ook een geprinte versie van je ticket mee te nemen, mocht je telefoon uitvallen.

Ajax
De ticketverkoop voor Ajax-wedstrijden loopt via de website van Ajax. Voor vragen over deze tickets kan je contact opnemen met de fancare van Ajax.

KNVB wedstrijden
Tickets voor een KNVB-wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA kun je, wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn, kopen via de ticketshop op onze website. Je dient hiervoor eerst een account aan te maken.

Concerten
De ticketverkoop van een evenement loopt via de evenementorganisator en niet via de Johan Cruijff ArenA. Voor (vragen over) de verkoop van tickets kun je contact opnemen met de desbetreffende organisator. In elk kalenderitem staat vermeldt wie het concert organiseert.

Iedere bezoeker van een concert of voetbalwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA moet in het bezit te zijn van een geldige toegangskaart. Als je je toegangskaart(en) bent verloren of de toegangskaart is zo beschadigd dat de barcode niet meer leesbaar is, meld je dan bij de ticketorganisatie waar je jouw toegangskaart hebt gekocht. Als je nog in het bezit bent van je toegangskaart, dan kun je op de toegangskaart lezen bij welke ticketorganisatie je terecht kunt.

Wanneer je een mobile only ticket hebt gekocht kun je deze te allen tijde opnieuw downloaden in de JCA ticketing app. Wanneer dit niet lukt kun je contact opnemen met de afdeling ticketing via: ticketing@johancruijffarena.nl

Bent je certificaathouder van de Johan Cruijff ArenA én heb je de toegangskaarten via de Johan Cruijff ArenA gekocht, dan kun je contact opnemen met de afdeling Front Office via ticketing@johancruijffarena.nl

Huisregels en beleid

Gevonden en ingenomen voorwerpen die niet zijn opgehaald, worden na afloop van het evenement afgegeven aan de hospitality-balie bij hoofdingang E. Binnen 36 uur zetten wij gevonden voorwerpen op de website van iLost.

Het is voor bezoekers niet toegestaan eten en drinken mee het stadion in te nemen. In het stadion zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden. Ingenomen (en onaangebroken) eten en drinken geven we aan het voedselbankproject in Amsterdam Zuidoost.

Camera’s zijn toegestaan wanneer het beeldmateriaal niet voor commerciële doeleinden wordt gebruikt en andere bezoekers er geen last van hebben. Het gebruik van een selfiestick in het stadion is niet toegestaan.

Er mogen geen helmen mee het stadion in. Je kunt je helm tegen betaling opbergen in Lockerpoint. Je vindt de Lockerpoint rechts boven bij de ingang van de Ziggo Dome. Let op: er zijn een beperkt aantal kluisjes beschikbaar.

Voor meer info ga naar de site van Lockerpoint.

Tijdens een event wordt er alcohol geschonken. Let op: er wordt geen alcohol geschonken aan bezoekers onder de 18 jaar.

De Johan Cruijff ArenA is een rookvrij stadion. In het hele stadion geldt dan ook een rookverbod.

Tassen van A4 formaat (30 cm x 21 cm x 10 cm) of kleiner mogen na controle het stadion in worden meegenomen. Grotere tassen, koffers of goederen zijn niet toegestaan. Bij de ingangen kunnen tassen niet in bewaring worden genomen. Tassen die groter zijn dan het A4 formaat worden geweigerd bij de ingang.

Mocht je tassen of koffers willen wegzetten in een kluisje, kan dit bij de lockers van Lockerpoint. Er zijn twee Lockerpoint-punten. Klik op onderstaande links voor meer informatie over de Lockerpoints.

In het stadion kun je alleen met PIN (ook contactloos), Mastercard, Visa, Visa Electron, AmEx en VPay betalen. Wij nemen dus geen contant geld aan.

Stadiontour

Voor de openingstijden willen we je graag doorverwijzen naar de webshop, deze is altijd up to date voor alle rondleidingen.

Alle Stadiontours starten in het hoofdgebouw bij ingang E, naast de Ajax fanshop en de FEBO.

Je bent ongeveer 75 minuten onderweg tijdens de klassieke tour. Uiteraard bepaal je zelf hoe snel je rondloopt.

Onze gidsen spreken allemaal Nederlands en Engels. Mocht je tijdens de rondleiding de info willen ontvangen in je eigen taal. Dan kan dat middels de AudioGuide. Deze is te beluisteren in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans.

Voor alle prijzen verwijzen we je graag door naar de webshop waar je voor elk product de prijzen kan vinden.

Wanneer je van te voren reserveert weet je zeker dat er plek voor je is. Koop je een ticket in het stadion, kan het voorkomen dat het druk is en je even moet wachten.

Wij zijn een cash-free stadion, daarom is het niet mogelijk om met cash een ticket te kopen.

Wanneer je de door jou uitgekozen tour niet kunt boeken op een bepaalde dag of tijd, kan het zijn dat deze volledig uitverkocht is of dat er deze dag geen tours plaatsvinden vanwege een evenement.

Mocht je echt verhinderd zijn, dan kunnen we de datum en het tijdstip kosteloos aanpassen. Je mag dan een e-mail sturen en daarbij je boeking gegevens met ons delen. Daarna sturen wij je een nieuw ticket per e-mail.

Wij versturen de tickets via de Close app, na het downloaden van de app zijn je tickets zichtbaar.

Via de Close app ontvang je voorafgaand aan je Tour veel informatie die betrekking hebben op je bezoek. Ook kan je tijdens je Stadiontour gebruik maken van de app en ontvang je na afloop leuke aanbiedingen. Dit zorgt ervoor dat je ervaring nog beter zal zijn.

Tijdens de rondleiding maken we gebruik van roltrappen. Richting het veld en naar de perstribune maken we gebruik van trappen.

De klassieke tour is altijd zonder gids. Wil je een tour met een gids, dan kun je de stadiontour met gids of de VIP tour boeken.

Je kan uitstappen op Station Bijlmer ArenA, vanuit daar loop je makkelijk naar het de Johan Cruijff ArenA toe. Je kan ook gebruik maken van Wizzymaps die zichtbaar is in de Close app.

Je kan parkeren in P1 (het Transferium), onder het stadion. Vanuit daar loop je richting hoofdingang E waar de Stadiontour begint.

Tijdens de rondleiding maken wij veel gebruik van roltrappen/trappen. Wij willen je daarom vragen om na je boeking contact met ons op te nemen zodat wij een gids voor je kunnen inplannen. Dit kan door te mailen naar tour@johancruijffarena.nl.

Je loopt zelfstandig door het stadion langs alle hoogtepunten, onderweg staan er gidsen die je alles gaan vertellen over de ruimtes. Je kan ze alle vragen stellen, of een praatje maken, zij willen dat jij de beste ervaring krijgt in het stadion en staan altijd voor je klaar.

Tijdens de tour zijn het maken van foto’s en video’s toegestaan, alleen met je telefoon of een kleine handcamera. Grote camera’s worden niet toegelaten in het stadion.

De kleedkamer is niet altijd beschikbaar. Zoals op wedstrijddagen van Ajax, dan maken de spelers gebruik van deze ruimte. Ook op wedstrijddagen dat Ajax uit speelt kan de kleedkamer niet toegankelijk zijn.

Je dient zelf een rolstoel mee te nemen. Wij faciliteren dit alleen voor noodgevallen.

Aan het einde van de Stadiontour zie je alle prijzen die Ajax gewonnen heeft, hier kan jij je tijd voor nemen om daarna richting de fanshop te lopen.

Dit is niet mogelijk, omdat we gebruik maken van roltrappen en trappen is het niet toegestaan om een kinderwagen/buggy mee het stadion in te nemen vanuit veiligheidsregels.

Na het downloaden van de Close app krijg je een link, via de link kan je de foto’s hier bekijken.

Wij bieden verschillende Stadiontours aan. In de webshop zie je alle producten die wij op dit moment aanbieden. De meest algemene rondleiding is de klassieke tour, deze rondleiding is zonder gids. De VIP Tour is een exclusieve rondleiding met maar 12 plekken.

Een Kidstour duurt 2 uur, inclusief 30 minuten voetballen.

Volwassenen mogen zeker mee! Kinderen mogen namelijk niet zelfstandig een Kidstour volgen.

De Kidstour wordt alleen in het Nederlands gegeven

Een VIP Tour duurt 2 uur, inclusief een drankje in de skylounge om even tot rust te komen.

De VIP Tour heeft plek voor 12 personen, zo houden wij de rondleiding exclusief.

Kijk goed naar de tijdsloten van je ticket en waar je als eerste heen gaat. De tijdsloten staan op je E-ticket en de tickets worden gescand bij binnenkomst.

De ingang voor de Heineken Experience bevindt zich aan de straatzijde, op de Stadshouderskade 78 in Amsterdam.

Wij bieden Innovatie Tours aan, dit zijn exclusieve tours die op maat worden ingevuld. Mocht je hier interesse in hebben dan mag je mailen naar Tour@johancruijffarena.nl.

Je kan in de webshop boeken voor groepen. Wil je met een klas of voetbalteam gaan dan willen we je adviseren om eerst te mailen naar Tour@johancruijffarena.nl.

Dit is mogelijk in de webshop. Je ontvangt een promotiecode die je kan gebruiken om een Stadiontour te boeken. Een cadeaukaart is alleen te gebruiken voor de Stadiontour.

Je kan op vertoon van je ticket 10% korting krijgen in de fanshop en bij de FEBO Boulevard.

Je kan een hapje eten en/of drinken in de FEBO Boulevard, dit is gelegen naast de hoofdingang waar de Stadiontour begint.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden tussen de veelgestelde vragen of op een van de andere pagina’s? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We helpen je graag met jouw vragen over een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA!

Neem contact met ons op
De Johan Cruijff ArenA heeft alles in huis om onze bezoekers een topdag te bezorgen. Lees hier alle praktische informatie zodat jouw bezoek vlekkeloos kan verlopen.
De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Binnenkort in de ArenA