Johan Cruijff ArenA

Thuisbasis van Ajax, het Nederlands elftal, legendarische concerten en inspirerende zakelijke events. De Johan Cruijff ArenA wil met innovaties, duurzame initiatieven en maatschappelijke betrokkenheid het verschil maken binnen en buiten het stadion.

Ontdek de ArenA

Stadiontours

Heb je altijd al de Johan Cruijff ArenA willen bezoeken? Verken alle hoogtepunten van het stadion tijdens een tour.

Check welke tour het beste bij jou past!

Boek je tickets
De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Nieuws & updates

UNStudio ontwerpt winnend plan voor het Korean National Football Centre in Seoul
Smart Stadium

UNStudio ontwerpt winnend plan voor het Korean National Football Centre in Seoul

9 juli 2020

Het Nederlandse architectenbureau UNStudio heeft, in samenwerking met de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, het winnende masterplan ontworpen voor het Korean National Football Centre in Seoul. Het ontwerp is een eerbetoon aan de sport en het heden en verleden van het Koreaanse voetbal. Binnen het plan staan naast voetbal ook gezondheid, wellness, wetenschap, technologie en educatie centraal en wordt een gezonde levensstijl gepromoot. Alles om te zorgen dat Zuid-Koreaanse voetballers topprestaties kunnen leveren.

Lees verder
Oranje in november tegen Spanje
Evenementen

Oranje in november tegen Spanje

8 juli 2020

Het Nederlands elftal speelt woensdag 11 november een oefenwedstrijd tegen Spanje. Plaats van handeling is de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het treffen met de ploeg van coach Luis Enrique stond eerder dit jaar op de agenda voor zondag 29 maart, maar kon toen vanwege de coronapandemie niet doorgaan.

Lees verder
Alle Oranjethuisduels in 2020 in Amsterdam
Evenementen

Alle Oranjethuisduels in 2020 in Amsterdam

3 juli 2020

Het Nederlands elftal speelt in 2020 zijn wedstrijden op eigen bodem in de Johan Cruijff ArenA. Dit jaar staan drie thuisduels in de Nations League op het programma en mogelijk nog twee oefeninterlands.
De ploeg van bondscoach Ronald Koeman trapt vrijdag 4 september in Amsterdam af tegen Polen. Drie dagen later – maandag 7 september – komt Italië naar de Johan Cruijff ArenA. Beide dagen is de aftrap om 20.45 uur. Zondag 15 november staat het laatste thuisduel van de UEFA Nations League gepland. De ontmoeting met Bosnië en Herzegovina begint om 18.00 uur.

Lees verder