Johan Cruijff ArenA

Thuisbasis van Ajax, het Nederlands elftal, legendarische concerten en inspirerende zakelijke events. De Johan Cruijff ArenA wil met innovaties, duurzame initiatieven en maatschappelijke betrokkenheid het verschil maken binnen en buiten het stadion.

Ontdek de ArenA

Stadiontours

Heb je altijd al de Johan Cruijff ArenA willen bezoeken? Verken alle hoogtepunten van het stadion tijdens een tour.

Check welke tour het beste bij jou past!

Boek je tickets
De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Nieuws & updates

Ajax - AZ met beperkt publiek
Evenementen

Ajax - AZ met beperkt publiek

14 april 2021

Voor het eerst in lange tijd mag Ajax weer fans welkom heten in de Johan Cruijff ArenA. Dat kan bij de wedstrijd Ajax - AZ. Als onderdeel van de landelijke pilot ‘Testen voor toegang’ is het voor 7.500 seizoenkaarthouders mogelijk om op zondag 25 april dit thuisduel bij te wonen. Daar is Ajax blij mee, maar betreurt ook dat het overgrote deel van de ruim 42.000 seizoenkaarthouders hierdoor wordt teleurgesteld. Het aanvangstijdstip van het duel is overigens verzet naar 14:30 uur.

Lees verder
Tenminste 12.000 fans in stadion bij EURO 2020 in Amsterdam
Evenementen

Tenminste 12.000 fans in stadion bij EURO 2020 in Amsterdam

7 april 2021

Bij de wedstrijden in Amsterdam kunnen tijdens EURO 2020 tenminste 12.000 toeschouwers aanwezig zijn op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus in juni bestaat de kans dat het er uiteindelijk meer zullen worden. Deze ambitie hebben de KNVB, het kabinet en de gemeente Amsterdam gezamenlijk uitgesproken.

Lees verder
Johan Cruijff ArenA innovatie bolwerk tijdens Nederland-Letland
Smart Stadium

Johan Cruijff ArenA innovatie bolwerk tijdens Nederland-Letland

1 april 2021

Afgelopen zaterdag was de ArenA tijdens Nederland-Letland één groot Living Lab, en daar zijn we als innovatief stadion enorm trots op! Als onderdeel van het Fieldlab-onderzoek werden een groot aantal innovaties getest die kunnen bijdragen aan het op een veilige en verantwoorde wijze toelaten van publiek in stadions en bij overige evenementen. De ArenA is al een aantal jaren een Living Lab voor innovaties en heeft zich het afgelopen jaar actief ingezet als testlocatie voor innovatieve, oplossingen die de versnelde heropening van eventlocaties mede mogelijk kunnen maken.

Lees verder