Johan Cruijff ArenA

Thuisbasis van Ajax, het Nederlands elftal, legendarische concerten en inspirerende zakelijke events. De Johan Cruijff ArenA wil met innovaties, duurzame initiatieven en maatschappelijke betrokkenheid het verschil maken binnen en buiten het stadion.

Ontdek de ArenA

Stadiontours

Heb je altijd al de Johan Cruijff ArenA willen bezoeken? Verken alle hoogtepunten van het stadion tijdens een tour.

Check welke tour het beste bij jou past!

Boek je tickets
De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Nieuws & updates

Komende drie weken voetbal zonder publiek
Evenementen

Komende drie weken voetbal zonder publiek

28 september 2020

Het kabinet komt met ingrijpende maatregelen. Die treffen heel de samenleving hard. Keihard. En dus ook het betaalde voetbal. Maar kennelijk is dit nodig. Veiligheid en gezondheid boven alles. Bij geen enkel (sport)evenement mag nu nog publiek aanwezig zijn. De komende drie weken. Dit is natuurlijk heel zuur. Te meer daar er geen enkel wetenschappelijk bewijs is tussen de aanwezigheid van publiek in een stadion en de stijging van het aantal corona-gevallen in Nederland.

Lees verder
Amsterdam en de ArenA testen technologie voor een leefbare stad
Smart Stadium

Amsterdam en de ArenA testen technologie voor een leefbare stad

28 september 2020

De Gemeente Amsterdam en Johan Cruijff ArenA hebben afgesproken dat ze de komende jaren allerlei technologische innovaties en oplossingen blijven ontwikkelen op het gebied van energie, mobiliteit, crowd management, duurzaamheid en digitale veiligheid. Zodat bezoekers bijvoorbeeld ook tijdens de coronacrisis veilig naar een evenement kunnen.

Lees verder
Nederland kandidaat om de Nations League Finals 2021 te organiseren
Evenementen

Nederland kandidaat om de Nations League Finals 2021 te organiseren

24 september 2020

De KNVB heeft een officieel bid ingediend bij de UEFA om de Nations League Finals 2021 te organiseren. De speellocaties moeten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en de Rotterdamse Kuip gaan worden. Het bid bij de UEFA is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeentes Amsterdam en Rotterdam, de Johan Cruijff ArenA, Stadion Feijenoord en met support van het ministerie van VWS. De Nations League Finals worden van 6 tot en met 10 oktober 2021 gehouden.

Lees verder