Spartan komt naar de Johan Cruijff ArenA

De grootste obstakelrace ter wereld? Spartan! Het mooiste stadion ter wereld? De Johan Cruijff ArenA! Wat krijg je als je die twee combineert? Magie! Amsterdam schrijft op zaterdag 20 juli geschiedenis: tijdens de historische Olympische Spelen was ‘Stadion’ het meest prestigieuze evenement… en Spartan laat deze zomer oude tijden herleven!

Met ruim tweehonderd races in dertig landen per jaar weet Spartan als grootste obstakelrace wereldwijd hoe het een uniek evenement moet neerzetten. Deelnemers aan de eerste Spartan Stadion-race in Nederland zullen dan ook een magische ervaring krijgen. Spartan zet de toon in professionaliteit, uniekheid, creativiteit en techniciteit.

Spartan eert de eeuwenoude traditie en organiseert ‘de Stadion-race’, de eerste wedstrijd tijdens de Olympische Spelen ooit gehouden, in iconische stadia wereldwijd. Een kleine greep uit het aanbod de komende maanden: Stade de France (Parijs), Wanda-Metropolitano (Madrid), Twickenham (Londen), Guang Zhou Stadion (China), Abu Dhabi Stadion Race (Verenigde Arabische Emiraten), Citi Field (New York, VS) én natuurlijk… de Johan Cruijff ArenA!

Met de catacomben als vertrekpunt gaan de deelnemers de heroïsche strijd aan met de tijd en zichzelf. De Johan Cruijff ArenA biedt een mooie verzameling van kronkelige gangen, lastige kruipruimtes, ontelbare traptreden en zware zandzakken. De finish is voor iedereen in zicht, maar wel pas als alle twintig obstakels overwonnen zijn.

Of je nou graag in de gym met gewichten gooit of liever met enige regelmaat een duurloop doet, de Stadion-race is er voor iedereen. Jong en oud, getraind en beginnend. Alle deelnemers aan de Spartan Race Amsterdam testen zichzelf deze zomer gedurende vijf kilometer op hun eigen niveau op spierkracht, souplesse, uithoudingsvermogen en snelheid.

Om een evenement neer te zetten waar iedereen nog lang over napraat heeft Spartan de organisatie ondergebracht bij Amsterdam Sport Events, organisator van de succesvolste triathlons in Nederland. Exclusief trainingspartner en organisator van de Spartan workout-tour is The Bootcamp Club, het grootste outdoor-sportbedrijf van Nederland.6 redenen om naar #SpartanAmsterdam te komen

1. Spartan is, met meer dan 200 races over de hele wereld en ruim 1 miljoen deelnemers per jaar de grootste obstakel race organisatie ter wereld! 

2. Laat je verbazen door de immense Johan Cruijff ArenA. Het legendarische stadion van Ajax en waar talloze wereldsterren hun concerten geven. 

3. Een Spartan Stadion race is een unieke ervaring; samen met je mede Spartans overwin jij 20 obstakels gedurende een 5KM parcours waarbij je letterlijk alle hoeken van de Arena zult zien. 

4. Deze race is voor iedereen van jong tot oud, rookies en first-timers tot gevorderden en elite professionals.  

5. Wees een van de eerste Spartans in Nederland die de gloednieuwe 2019 Stadion medaille en het stoere finisher shirt verdient!

6. De Johan Cruijff ArenA heeft zijn eigen trein- & bus station en een grote parkeergarage en daardoor zeer goed bereikbaar.Schrijf je nu in!