Kees Momma overhandigt indrukwekkende tekening ArenA in De Wereld Draait Door

Kees Momma, hoofdpersoon uit de bekroonde documentaire 'Het beste voor Kees', presenteerde vol trots in De Wereld Draait Door de levensechte tekening van het mooiste voetbalstadion van Nederland, de Johan Cruijff ArenA. Daar vindt de première plaats van de vervolgdocumentaire 'Kees vliegt uit' die Doclines in samenwerking met HandicapNL via crowdfunding voor elkaar wil krijgen.

Kees tekent de ArenA

Hij ging er bijna aan onderdoor, maar toch is Kees erin geslaagd zijn ingewikkeldste opdracht ooit te voltooien: een tekening van een voetbalstadion vol stalen buisconstructies en duizenden zitjes. Hij kreeg het verzoek om ons enorme stadion met meer dan 50.000 stoelen tot in de puntjes na te tekenen. Volgens Kees is dit de moeilijkste opdracht die hij ooit aangenomen heeft. Het leverde hem dan ook de nodige stress op. Zijn worsteling met deze tekening is te zien op het Doclines YouTube kanaal. Na verschillende tegenslagen, waaronder een mis-telling van het aantal zitjes, is de tekening nu klaar.

De ArenA-tekening van Kees komt niet zomaar uit de lucht vallen. Aanleiding is de crowdfundingactie, die Doclines startte en nu met HandicapNL voortzet om de documentaire 'Kees vliegt uit ' mogelijk te maken. Deze film is het vervolg op de prijswinnende documentaire 'Het beste voor Kees'. Kees’ kunstwerk speelt in de crowdfunding een grote rol. Met het opgehaalde bedrag willen Doclines en HandicapNL niet alleen de documentaire, maar ook betere zorg en huisvesting voor mensen met autisme realiseren. Dat laatste is hard nodig. Kees maakt zich bijvoorbeeld grote zorgen over wat er met hem gebeurt als zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen. Met de documentaire 'Kees vliegt uit' willen Kees en zijn ouders meer aandacht vragen voor mensen met autisme voor wie het moeilijk is goede zorg en huisvesting te vinden.

Meer informatie over de crowdfunding: www.keesvliegtuit.nl