Johan Cruijff wand en borstbeeld in ArenA onthuld

Fotocredit: Ajax

De metershoge wand en een borstbeeld van Johan Cruijff is onthuld in de ArenA. Het stadion blijft op deze manier de onvergetelijke voetbalheld eren. Wim Suurbier, oud teamgenoot en vriend van Johan, onthulde, heel toevallig, om 14.14 uur het borstbeeld in aanwezigheid van onder anderen Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, Henk Markerink, algemeen directeur van de Johan Cruijff ArenA, en Carole Thate, woordvoerder van de familie Cruijff.

De metershoge wand bestaat uit een indrukwekkende mozaïek van zwart wit beelden uit Cruijffs loopbaan, met neon accenten waardoor de legende extra wordt uitgelicht. Het borstbeeld is gemaakt door kunstenaar Guido Sprenkels. Met de naamswijziging van de ArenA is Johan Cruijff in naam en beeld het afgelopen jaar overal deel geworden van het stadion. Van de metershoge prominente Cruijff-portretten aan de buitenkant van de ArenA en de toegangspoorten tot de vlaggen en de kleding van de stewards, alles draagt de naam Johan Cruijff.De Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is hét voetbalstadion van Nederland, thuishaven van AFC Ajax en het Nederlands elftal. Het is tevens de multifunctionele accommodatie voor zowel grootschalige, nationale en internationale muziek- en dance-events als bijeenkomsten op kleinere schaal in (vooral) het zakelijke segment. Deze activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking met diverse partners. Hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, veiligheid en optimale publieksbeleving vormen de belangrijkste strategische pijlers. De Johan Cruijff ArenA is een van de duurzaamste stadions ter wereld en wordt internationaal beschouwd als rolmodel voor moderne stadionbouw en -exploitatie. Het Amsterdam Innovation Arena fungeert als living lab voor innovatieve concepten voor stadionmanagement en event experience.


Fotocredits: Maaike Navon