Data specialist (40 uur)

Data is voor de Johan Cruijff ArenA een belangrijke bron, net zo belangrijk als bijvoorbeeld energie of water, om haar doelen te realiseren. Inmiddels hebben we een aantal stappen gezet in het datamanagement maar we zijn nog niet op helemaal op niveau. Voor de volgende belangrijke stap, die van datagebruik en databeheer, zijn wij op zoek naar een Data specialist.

Doel van de functie

Uitvoeren van het data management beleid en de data management standaarden die gelden voor data, systemen en verwerkingen. Stroomlijnen van informatiebehoefte aan data bronnen om managers en medewerkers te faciliteren bij het kwantificeren van (kwalitatieve) kosten en baten. Centraal beheren van bedrijfsinformatie en dienen als vraagbaak met betrekking tot data management gerelateerde vraagstukken en data vraagstukken zichtbaar kan maken voor de operatie


Kerntaken en verantwoordelijkheden

·Je voert het beleid uit op gebied van data management middels het (on)gevraagd adviseren aan de hand van strategische markt- en trendinformatie, incl. het beleid voor de verwerking van persoonsgegevens.

·Je stelt een jaarplan op inclusief budget voor data management en het target informatie landschap binnen de ArenA, en draagt zorg voor uitvoering.

·Je ondersteunt de organisatie door het analyseren en beschikbaar stellen van data en informatie middels dashboards en rapportage waarmee kosten en baten beter worden gekwalificeerd.

· Je leidt of ondersteunt bij alle projecten die te maken hebben met data integratie, om ervoor te zorgen dat integratie tussen systemen conform data management standaarden wordt uitgevoerd.

-Je ondersteunt de juridische afdeling bij het vertalen van wettelijke vereisten naar data vereisten die implementeerbaar zijn in het data landschap van de ArenA, stelt werkinstructies op m.b.t. het verwerken van persoonsgegevens.

·Je beschrijft data stromen binnen de organisatie, inclusief de kritieke overdrachtspunten tussen systemen en afdelingen, beheert een centraal overzicht van de bronnen en gebruikende systemen voor kritische data (master data).

·Je houdt het verwerkingsregister bij als een consistent en samenhangend geheel (verantwoordelijkheid voor de invulling van het register ligt bij de afdelingsmanagers).

·Je beheert informatie behoeften sjablonen, analyse methodes en business termen op een centrale plek in de organisatie en zorgt dat informatie beschikbaar blijft.

·Je fungeert als vraagbaak voor data management vraagstukken.

Wij vragen

Opleidingsniveau:HBO werk- en denkniveau
Opleiding bij voorkeur bedrijfskundig, informatie management of IT
Ervaring: Minimaal 3 jaar werkervaring in relevante functies
Ervaring met projectmanagement
Ervaring met informatie management
Ervaring met informatie- en datamodellering
Talenkennis: Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal


Wij bieden

Een afwisselende baan in een dynamische organisatie met een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.


Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief met CV via e-mail naar solliciteren@johancruijffarena.nl ter attentie van Sandra van Kooten (Manager HR).


Vragen?

Mocht je naar aanleiding van deze advertentie nog vragen hebben, dan kun je via e-mail contact opnemen met Meindert Slagt (Manager Facility & Business Office) m.slagt@johancruijffarena.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.