Aanleiding nieuwe kledingcollectie: eigentijds, fris en sportief

De uitstraling van het oude uniform was niet meer van deze tijd en vond geen aansluiting bij de nieuwe naam. De wens van Triple A was een meer eigentijds uniform met een frisse en sportieve uitstraling. Daarbij staan ook de kenmerken herkenbaarheid, functionaliteit en zichtbaarheid hoog in het vaandel. De kleding wordt gedragen door de (interventie)stewards en hostessen.

Het zakelijke pak heeft plaatsgemaakt voor een stijlvolle chino. Hier zit elastaan in, wat zorgt voor  meer bewegingsvrijheid. Die is van belang bij het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden, onder andere bij het fouilleren. Daarnaast moet de kleding inzetbaar zijn voor zowel de wedstrijden van Ajax als bij evenementen die in de ArenA plaatsvinden. Om deze reden is er voor op de jassen en softshells een flap op de borst gemaakt die gewisseld kan worden van Ajax-logo naar ArenA-logo.

De kleding is geschikt om zowel in de zomer als in de winter te dragen. Daarvoor is bijvoorbeeld een softshell toegevoegd aan de collectie. De softshell kan los worden gedragen, maar ook onder het jack (als het koud is). De artikelen uit de collectie zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Leuk weetje: het dakje onderaan het Johan Cruijff ArenA logo, komt terug in de all-over print van de blouses en shirts.


Pas-app en modeshows

Voor de uitlevering van de kleding zijn passessies gehouden in de ArenA. De passessies zijn gezamenlijk door de ArenA en ETP gecoördineerd. Het grootste deel van de medewerkers is komen passen om vooraf hun juiste maten te kunnen bepalen. Dit is gedaan met de ETP pas-app; een gemakkelijke en snelle manier om door te passen en de data via iPads direct te verwerken in het ERP systeem.

De introductie van de nieuwe kleding was een groot spektakel. Tijdens de nieuwjaarsborrel van Triple A is een modeshow gehouden waarbij de eigen medewerkers hebben meegelopen op de catwalk om de kleding te showen. Deze werd met luid gejuich ontvangen.

Vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop (AFC Ajax – Heerenveen) droegen alle stewards de nieuwe kleding. Iedereen is tegelijkertijd overgegaan van oud naar nieuw. In het kader van duurzaamheid wordt de oude kleding van de ruim 500 stewards (2200 kilo aan kleding!) grotendeels gerecycled en verwerkt in onder andere interieur van auto’s.

Drie keer tevreden

Om erachter te komen hoe de kleding in de praktijk wordt ervaren, vroegen wij twee stewards naar hun ervaring met de nieuwe collectie. Tevens is hier onze contactpersoon, Nora Bijen, aan het woord.


Hristo (interventie steward)

“Het is leuk om te merken dat de supporters op een positieve manier reageren op de nieuwe kleding die de (interventie)stewards dragen. Wij zijn beter herkenbaar en ook de kleurencombinatie blauw met rood valt in de smaak. Het straalt klantvriendelijkheid en openheid uit richting de supporters. Een groot voordeel van de artikelen uit de collectie is dat je gemakkelijk een switch kunt maken tussen bijvoorbeeld de jas en de softshell. Artikelen die je draagt, kun je aanpassen aan het werk en aan de situatie. Bij het hoofdgebouw wordt bijvoorbeeld een colbert gedragen. Mijn favoriet uit de collectie is de softshell, deze draagt bij aan een professionele uitstraling en zit comfortabel. Daarnaast wil ik nog benoemen dat het doorpassen van de kleding een ervaring op zich was. Dit ging sneller dan in een gemiddelde kledingwinkel. De ontvangst was vriendelijk en er werd bij binnenkomst een inschatting gemaakt van mijn maten. Na het passen van de kleding bleken het de juiste te zijn en de gegevens werden ingevuld op de iPad. Ideaal, na een kleine tien minuten stond ik weer buiten.”


Nora (contactpersoon)

“Opnieuw is gebleken dat ETP ons goed kent, weet wat wij willen en waar wij naar op zoek zijn. Om deze reden was de keuze snel gemaakt om bij ETP te blijven. Gezamenlijk hebben wij een mooie nieuwe collectie ontwikkeld met verschillende looks die bij de doelgroepen aansluiten die wij op verschillende plekken hebben. Ook zijn de stewards nu goed benaderbaar en zichtbaar met de neon-gele of neon-oranje baan over hun schouders op de jassen en softshells. Dit is een belangrijk gegeven in een stadion. Je merkt dat de stewards de kleding met trots dragen, dat is erg leuk om te zien!”


Kimberley (steward)

“Als steward sta je gedurende de hele wedstrijd of een event buiten in het stadion, ongeacht de weersomstandigheden. Daarom is het erg prettig dat er een softshell in de collectie zit.  Dit artikel draagt prettig, is mooi getailleerd en warm. Ook biedt de hoge kraag veel comfort, bij kou kan deze hoog gesloten worden. De pantalon heeft een goede pasvorm en stretcht goed mee met alle bewegingen. De smalle pijp maakt dit artikel hip en prettig draagbaar. De artikelen hebben de pasvorm en het draagcomfort aan de kleding die ik ook in mijn vrije tijd draag. Mijn werkzaamheden kan ik goed uitvoeren en ik voel mij er bovenal erg prettig in.”Tekst via ETP Dressed Identities.