Aangescherpt tassenbeleid Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA heeft vanaf 20 januari 2019, de wedstrijddag AFC Ajax - Heerenveen, een aangescherpt tassenbeleid. Vanaf dan mogen alleen tassen van A4 formaat (30,0 cm x 21,0 cm x 10,0 cm) of kleiner, na controle, het stadion mee worden ingenomen. Het is niet langer toegestaan grote tassen, koffers of goederen groter dan A4 formaat de ArenA mee in te nemen. 

Op het ArenaPark zijn een aantal lockers aanwezig waar tegen betaling een kluisje gehuurd kan worden voor tassen die groter zijn dan de toegestane afmeting. Bij de ingangen van het stadion zijn er geen faciliteiten aanwezig om tassen in bewaring te nemen. Tassen die niet voldoen aan bovenstaand formaat zullen worden geweigerd bij de ingang. 

Het nieuwe tassenbeleid moet bijdragen aan de algehele veiligheid in het stadion. De ArenA verwacht dit bovendien leidt tot kortere wachtrijen bij de ingangen omdat de tassencontrole minder tijd zal kosten. 

Het tassenbeleid van de Johan Cruijff ArenA inclusief een FAQ staat beschreven in een nieuwsbericht op www.johancruijffarena.nl. Het huisreglement van de Johan Cruijff ArenA is te vinden op www.johancruijffarena.nl/huisregels.htm


De Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is hét voetbalstadion van Nederland, thuishaven van AFC Ajax en het Nederlands elftal. Het is tevens de multifunctionele accommodatie voor zowel grootschalige, nationale en internationale muziek- en dance-events als bijeenkomsten op kleinere schaal in (vooral) het zakelijke segment. Deze activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking met diverse partners. Hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, veiligheid en optimale publieksbeleving vormen de belangrijkste strategische pijlers.
FAQ

Waarom voert  de Johan Cruijff ArenA dit nieuwe tassenbeleid in?
Het nieuwe tassenbeleid moet bijdragen aan de algehele veiligheid in het stadion. De ArenA verwacht dit bovendien leidt tot kortere wachtrijen bij de ingangen omdat de tassencontrole minder tijd zal kosten. 

Veiligheid en optimale serviceverlening staan hoog in het vaandel bij de Johan Cruijff ArenA. Het monitoren, evalueren en actualiseren van het veiligheids- en servicebeleid, alsmede het waarborgen van kwaliteit is een continue proces . 

Wat betekent dit beleid voor bezoekers van het stadion?
Tijdens publieksevenementen is het niet langer toegestaan grote tassen, koffers of goederen mee het stadion in te nemen. Uitzondering zijn tassen van A4 formaat (30,0cm x 21,0cm x 10,0cm) of kleiner, deze mogen na controle wel het stadion mee worden ingenomen. 

Hoeveel tassen mag een bezoeker mee nemen naar het stadion tijdens een evenement?
De Johan Cruijff ArenA raadt bezoekers aan tassen en waardevolle items thuis te laten. Een bezoeker mag maximaal één tas niet groter dan A4 formaat (30,0 cm x 21,0 cm x 10,0 cm) na controle mee het stadion in nemen. Een tas met Merchandise verkregen in de Ajax Fanshop mag na inspectie bovenop een reguliere tas mee het stadion in.

Wat gebeurt er als ik bij een ingang kom met een tas die niet is toegestaan?
Bij de ingangen van het stadion zijn er geen faciliteiten aanwezig om tassen in bewaring te nemen. Tassen die niet voldoen aan bovenstaand formaat zullen worden geweigerd bij de ingang. Op het ArenaPark is een beperkt aantal lockers aanwezig. Hier kan tegen betaling een kluisje gehuurd worden voor tassen die groter zijn dan de toegestane afmeting.

Geldt het nieuwe tassenbeleid ook voor merchandise die ik gekocht heb in de Ajax Fanshop?
De tassen die op een wedstrijddag worden meegegeven bij aankoop van merchandise in de Ajax Fanshop zijn kleiner dan A4 formaat, en daarmee toegestaan. Een tas met Merchandise verkregen in de Ajax Fanshop mag na inspectie bovenop een reguliere tas mee het stadion in. 

Geldt het nieuwe tassenbeleid ook voor congressen, businessevents en stadiontours in de Johan Cruijff ArenA?
Voor overige evenementen zoals congressen, vergaderingen en business events wordt een ander beleid gehanteerd. Meer informatie over dit aangepaste beleid kan worden opgevraagd via hospitality@johancruijffarena.nl 

Tijdens een stadiontour mag u uw tas (tenzij noodzakelijk voor medische redenen) niet meenemen het stadion in. Op het startpunt van de tour is een beperkt aantal kluisjes aanwezig. 

Hoe en waar staat aangegeven wat het tassenbeleid is van de Johan Cruijff ArenA (website, borden etc.)?
Het tassenbeleid van de Johan Cruijff ArenA staat beschreven in het huisreglement van de Johan Cruijff ArenA op de website: www.johancruijffarena.nl/huisregels.htm  Buiten de ingangen zijn daarnaast borden aanwezig die het tassenbeleid verduidelijken.

Ik moet om medische redenen een tas mee nemen, mag dat?
Als u vanwege medische redenen een tas, groter dan het toegestane formaat, mee dient te nemen naar het evenement dient u contact op te nemen met de organisator van het evenement of de Johan Cruijff ArenA via hospitality@johancruijffarena.nl. Wanneer dit gegrond is zult u via de organisator of Johan Cruijff ArenA een certificaat ontvangen die u  dient uit te printen en bij de ingang dient te tonen aan het veiligheidspersoneel.