Veelgestelde vragen

Wat is het rookbeleid in de Amsterdam ArenA?

Sinds 1 juli 2008 is de wetgeving veranderd en zijn de sectoren horeca, kunst en cultuur en alle gebouwen of inrichtingen op het terrein van de sport rookvrij. Ajax en de ArenA onderschrijven en dragen dit besluit. Sinds deze datum is tijdens alle sportevenementen, waaronder alle voetbalwedstrijden, het gehele terrein van de Amsterdam ArenA rookvrij gebied. Dit rookverbod geldt ook voor elektrische sigaretten.

Bij welke ingangen van het stadion bevinden zich roltrappen?

Bij de ingangen: Hoofdingang E, A, C, G, J, en M.

Waar staat het podium tijdens een concert?

Het podium kan op verschillende plaatsen staan:- End setting, noordzijde van het stadion. - In the round setting, in het midden van het stadion. - Panorama setting, oostzijde van het stadion.

Uit hoeveel rijen bestaat de eerste ring?

De vakken 101 t/m 111 (hoofdtribune) bestaan uit 19 rijen en de overige vakken, 112 t/m 129, uit 29 rijen. Rij 1 bevindt zich onderaan in het vak.

Uit hoeveel rijen bestaat de tweede ring?

De tweede ring bestaat uit 27 rijen. Rij 1 is de onderste rij, rij 27 de bovenste.

Mag ik eten en drinken meenemen in het stadion?

Het is voor bezoekers niet toegestaan drank- en etenswaren mee te nemen in het stadion. In het stadion zelf is er ruimschoots voldoende drank- en eetgelegenheid. Ingenomen (onaangebroken) drank- en etenswaren worden ter beschikking gesteld aan het voedselbank project in Amsterdam Zuidoost.

Mag ik een foto- of videocamera meenemen in het stadion?

Camera’s zijn toegestaan mits het beeldmateriaal niet voor commerciële doeleinden wordt gebruikt en de camera niet hinderlijk is voor omstanders. Het gebruik van een selfie-stick in het stadion is niet toegestaan.

Gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen en ingenomen voorwerpen die niet zijn opgehaald, worden na afloop van het evenement afgegeven aan de Hospitality balie bij Hoofdingang E. Binnen 36 uur zetten wij gevonden voorwerpen op de website van iLost.


Ik ben mijn kaartje kwijt.

Iedere bezoeker van een evenement in de Amsterdam ArenA dient in het bezit te zijn van een geldige toegangskaart. Mocht u uw toegangskaart(en) zijn verloren of zo hebben beschadigd dat de barcode op de toegangskaart niet meer leesbaar is, dient u zich te melden bij de ticketorganisatie waar u uw toegangskaart heeft gekocht. Mocht u nog in het bezit zijn van uw toegangskaart, dan kunt u op uw toegangskaart zien welke ticketorganisatie dat is.Bent u certificaathouder van de Amsterdam ArenA èn heeft u toegangskaarten via de Amsterdam ArenA gekocht, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Front Office.

Ik zit in een rolstoel en wil een kaartje kopen voor een evenement.

Geen probleem. Voor rolstoelgebruikers zijn speciale faciliteiten ingericht. U dient bij het kopen van uw toegangskaart wel duidelijk aan te geven dat u van de speciale rolstoelplaatsen gebruik wenst te maken. Bezoekers van Ajax wedstrijden kunnen contact opnemen met 0900 – 23 22 529.Rolstoelplaatsen bevinden zich, afhankelijk van het type evenement, bovenaan de eerste ring (vakken 812, 816, 825 en 829), of op een speciaal platform op het veld. Elke bezoeker met toegangskaarten voor gehandicaptenplatform of tribune (niet alleen rolstoel gebonden bezoeker) dient vergezeld te zijn van een begeleider. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart, een zogenaamde ‘begeleiderskaart'. Op uw toegangskaart staat aangegeven via welke ingang u het stadion dient te betreden.