Tweede editie Amazing Monday in Amsterdam ArenA

Op maandag 6 juli was het weer tijd voor de tweede Amazing Monday! Tijdens de opening van het Amsterdam ArenA Innovation Center (AAIC) werd de eerste ‘Amazing Monday’ gelanceerd: op elke eerste maandag van de maand kunnen partijen een innovatieve dienst of product pitchen voor een jury van stakeholders.

De tweede Amazing Monday werd geopend door Henk van Raan, CIO Amsterdam ArenA, met een update van het Amsterdam ArenA Innovation Center. Het was een middag vol inspiratie waar de nieuwste ideeën en innovaties aanwezig waren in de Experience Room van het AAIC.

Winnaars Hackathon
Het hoogtepunt van de tweede Amazing Monday waren de winnaars van de Appsterdam Smartcity Challenge en SHAKE, the Young Talent Innovation Festival. De deelnemers van de hackathons kregen het woord om hun ideeën te pitchen voor genodigden. De winnaar van SHAKE, the Young Talent Innovation Festival, kwam met een oplossing voor de evenementenwereld: Event 112. Dit is een plugin voor bestaande evenementen applicaties die er voor zorgt dat de EHBO snel naar je toekomt wanneer je hulp nodig hebt tijdens een evenement. De winnaar van de Appsterdam Smarcity Challenge bedachten de ArenA Q App waarmee bezoekers zichzelf in een digitale wachtrij kunnen zetten voor een van de toiletten in de ArenA. De twee teams kregen een innovatie voucher om een week lang hun innovaties te testen en demonsteren in het Amsterdam ArenA Innovation Center.

Thema Dance
Tijdens Amazing Monday staat er een thema centraal. Het thema van de tweede Amazing Monday was: Dance. Op zaterdag 4 juli lanceerde ID&T in de Amsterdam ArenA de wereldpremière van Sensation. En daar mag innovatie uiteraard niet ontbreken. Zo is er bijvoorbeeld door het Amsterdam ArenA Innovation Center een test uitgevoerd met het Crowd Management Trace & Tracking systeem om de stroming van bezoekers in kaart te brengen.

Amsterdam ArenA Innovation Center
Het Amsterdam ArenA Innovation Center is gericht op innovaties voor het smart maken van de Amsterdam ArenA en de stad Amsterdam, en moet uitgroeien tot hét kennis- en innovatiecentrum in Nederland op het gebied van slimme en duurzame steden. In 2014 sloten de gemeente Amsterdam en de Amsterdam ArenA een Innovatiedeal en het onlangs geopende Amsterdam ArenA Innovation Center is hiervan een concreet gevolg.

Het Amsterdam ArenA Innovation Center moet uitgroeien tot een plek waar de beste bedrijven met elkaar samenwerken aan vernieuwende oplossingen voor slimme en duurzame steden. Huawei, KPN, TNO en de gemeente Amsterdam zijn reeds in het nieuwe centrum gevestigd. Maar ook voor andere vernieuwende bedrijven en innovatieve start ups is ruimte beschikbaar in het Amsterdam ArenA Innovation Center. In het nieuwe centrum staat samenwerking en kennisuitwisseling tussen de deelnemers centraal. Dit is een voorwaarde voor iedereen die zich er wil vestigen.