Terugblik Juni 2017: Sportief in de Amsterdam ArenA

Afgelopen maand stond de Amsterdam ArenA volledig in het teken van sport. Duizenden bezoekers bezochten het stadion voor hun favoriete sportevenement, waaronder de Glamour Health Challenge: The Music Edition, ESL Benelux Championship, ArenA Moves: Bigger, Better and Stronger, ING Run en Drone Racing World Series.  Glamour Health Challenge: The Music Edition

Op zondag 18 juni 2017 kleurde de Amsterdam ArenA roze tijdens de Glamour Health Challenge: The Music Edition. Op de zonnige grasmat van de ArenA waren ruim 2000 fitgirls aanwezig, die de Glamour Health Challenge 2017 aandurfden.

Special guests waaronder Donny & Dave RoelvinkSunnery James & Ryan Marciano en Sophie Francis zorgde voor de heerlijkste beats tijdens de diverse workouts. Daarnaast konden de fitgirls rekenen op een speciale meet & greet met internationaal model Ashley Graham, kwam Rens Kroes langs om haar nieuwe boek Powerfood; The Party Edition te signeren en waren Anna Nooshin en Jan Versteegh aanwezig tijdens het sport event.

Een flinke warming-up werd verzorgd door Donny Roelvink op de beats van zijn broer Dave Roelvink. Daarna werden de fitgirls werden flink uitgedaagd tijdens de heftige insanity workout, gegeven door Nike Master Trainer Larz. Nog energie over? Dan kon er nog flink geraced worden tijdens de Triumph mega zorbballen race of er nog flink gezweet worden tijdens de mini-workouts op de trampolines bij de Triumph boutique.
ESL Benelux Championship

Op maandag 5 juni 2017 vond in de Amsterdam ArenA het ESL Benelux Championship plaats, waar de beste gamers van Nederland, Belgie en Luxemburg het live tegen elkaar opnamen. Ruim 4000 bezoekers bezochten het event en genoten van spannende game wedstrijden, diverse cosplay en allerlei game activities in het hoofdgebouw en op het veld. Op het podium in het stadion vonden de finales plaats van Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone en League of Legend, waar de bezoekers vanaf de hoofdtribune konden genieten van deze spannende wedstrijden.

In het hoofdgebouw werd de  eBattle: The Ultimate Clash in samenwerking met Ajax georganiseerd, waarbij de FIFA-esporters van o.a. Manchester City, AS Roma, Valencia CF, Schalke 04 en natuurlijk Ajax het tegen elkaar opnamen. Ajax vertegenwoordiger Dani Hagebeuk kwam uiteindelijk als ultieme winnaar uit de bus.

Naast de verschillende game toernooien vonden er verschillende activiteiten plaats op het veld. Onder andere Virtual Reality gamingmeet & greets met Youtubers (waaronder FC Roelie, DutchFifaHD, vvBasyy, HeezerulesNL, Koolein en Sjaak) en er kon natuurlijk zelf ook flink gegamed worden.
ArenA Moves: bigger, better and stronger

Op zondag 25 juni 2017 kwam de hele Amsterdam ArenA in actie tijdens ArenA Moves; Bigger, Bette rand Stronger, het grootste Nederlandse evenement in de strijd tegen MS. Dit jaar waren er vier traploopparcoursen van 700, 1500, 3000 en 6500 treden, en meerdere sportactiviteiten zoals bootcamp-, crossfit-, boks- en spinningsessies. Dit alles werd onder begeleiding van artiesten en internationale DJ’s. ArenA Moves wordt dan ook met recht ‘The Ultimate Summer Workout’ genoemd.
ING Run

Woensdag 18 juni 2017 organiseerde ING vrijwilligers voor de 12e keer de ING Run, een combinatie van hardlopen voor het goede doel en daaraan gekoppeld het ophalen van donaties voor het Unicef Power for Youth programma. Naast het hardlopen voor volwassenen en kinderen werd er ook voor het eerst een wielren parcours toegevoegd, waar een flink aantal sporters zich aan durfden te wagen.

Naast de sportevenementen waren er diverse kinderactiviteiten verspreid over het ArenA gras. Zo konden de kinderen konden tafeltennissen, voetballen of een parcours over allerlei luchtkussens afleggen.

Drone Racing World Series

Op maandag 5 juni 2017 veranderde de Amsterdam ArenA in een drone racing track tijdens de Drone Racing World Series, hét sport event van de toekomst! Deze F1-achtige wereldwijde competitie werd voor het eerst in de Amsterdam ArenA gelanceerd, waar de spannendste drone races met de meest spectaculaire parcoursen plaats vonden. Zo waren s’werelds beste drone racers aanwezig, waaronder Ghetto Dino, VincBee en Mac.FTP.

Maar wat is drone racing precies? Een drone race is eigenlijk net als een Formule 1 race, alleen dan zonder beperkingen én in de lucht. De drone racers nemen het met hun drones tegen elkaar op in super snelle gravity-defying races, waarbij ze verschillende parcours moeten afleggen en elkaar niet alleen links en rechts proberen in te halen, maar ook boven en onder. Dit resulteert in spectaculaire en F-achtige races waarbij de racers uitgedaagd worden het beste uit hunzelf en hun drone te halen.