Terugblik juli: uitverkochte Sensation & U2 in de Amsterdam ArenA

Afgelopen maand stond de Amsterdam ArenA in het teken van twee grote live shows, namelijk Sensation en U2. Op 8 juli nam Sensation na 18 jaar afscheid in Nederland en trakteerde ons nog een allerlaatste keer op een avond om nooit te vergeten. Een stadion vol danceliefhebbers, geheel in het wit gekleed, dansten nog een laatste keer in een uitverkochte Amsterdam ArenA. U2 gaf vervolgens op 29 en 30 juli 2 live optredens tijdens de ‘The Joshua Tree Tour 2017’ en bewees weer een legendarische band te zijn van ongekende kwaliteit.

8 juli - Sensation ‘The Final’


Een vol stadion met danceliefhebbers. Jarenlang is Sensation een begrip in de dance-scene, maar op 8 juli 2017 komt er een einde aan het dance evenement. Voor een laatste keer wordt de Amsterdam ArenA tot aan de nok gevuld met in het wit geklede dansende bezoekers en wordt het stadion omgetoverd tot de grootste club op aarde. Onder het motto ‘It is time to say goodbye’ neemt ID&T na achttien jaar van Sensation in Nederland.

Het afscheidsfeest wordt in het stadion groots gevierd met o.a. Mr. White, Sunnery James & Ryan Marciano, Fedde Le Grand, Hardwell, Ingrosso en als special act Tiësto. DJ Fedde Le Grand, die wereldwijd de meeste optredens tijdens Sensation op zijn naam heeft staan, draait voor deze speciale gelegenheid live de Megamix met de grootste hits uit het verleden en heden van Sensation. Het laatste uur wordt het podium gevuld door een groot aantal Nederlandse DJ’s die een ode brengen aan Sensation, waaronder Michel de Hey en Dimitri & Joost van Bellen.

Over de grens gaat Sensation gewoon door. Het dance evenement wordt het inmiddels al in 35 landen op vijf continenten gehouden.

Bekijk hieronder de officiële aftermovie van Sensation 'The Final' in de Amsterdam ArenA
The time has come to say goodbye...


29 & 30 juli – U2 ‘The Joshua Tree Tour 2017’


Het is inmiddels 30 jaar geleden dat U2 haar legendarische album ‘The Joshua Tree’ uitbrengt. Ter ere hiervan staat U2 op 29 en 30 juli 2017 twee keer in een uitverkochte Amsterdam ArenA, waar het album in zijn geheeld integraal gespeeld wordt. Ruim 52.000 fans bevinden zich in het stadion en zijn speciaal naar het stadion gekomen om de band live te kunnen zien spelen, vergezeld door special support act Noal Gallagher’s High Flying Birds.

U2 trapt af met haar legendarische ‘Sunday Bloody Sunday’, gevolgd door enkele grote hits waaronder ‘New Year’s Day’ en ‘Pride (In The Name of Love’). Vervolgens wordt het publiek getrakteerd op de parel ‘The Joshua Tree’ en wordt de band ondersteund door een levensgroot led scherm, met daarop beelden geschoten door Anton Corbijn. Binnen enkele noten wordt duidelijk dat ‘The Joshua Tree’ zich uitstekend leent voor een live show en laat de band het album als gloednieuw klinken.

U2 bewijst zich nogmaals als legendarische rockband tijdens de monsterhits zoals ‘Vertigo’, ‘Beautiful Day’ en ‘Elevation’, waarbij het publiek compleet uit haar dak gaat.