TechGrounds Amsterdam Zuidoost van start

Deze week is de eerste groep studenten in Zuidoost gestart met hun opleiding tot Junior Cloud Engineer. De opleiding, een initiatief van Amsterdam Smart City School, TechGrounds, de Johan Cruijff ArenA en Amazon Web Services (AWS), is voor nu even digitaal, in de toekomst krijgen de 25 leerlingen uit Amsterdam Zuidoost les in een skybox in de Johan Cruijff ArenA.  

Over drie maanden zijn de leerlingen klaar en hebben ze de soft- en hardskills op zak om aan de slag te gaan. Ondanks de gekke en zware tijden door covid-19, is besloten deze opleiding gewoon door te laten gaan. Het is ontzettend belangrijk dat juist nu talenten uit Amsterdam Zuidoost zich kunnen blijven ontwikkelen. Dankzij Google Hangouts, leen laptops en het digitale lesmateriaal kunnen alle studenten thuis de opleiding alsnog volgen en hun carrière in IT starten. Deelname is kosteloos en er is geen vooropleiding vereist.

De opleiding tot Junior Cloud Engineer is de eerste van tal van activiteiten die worden aangeboden om de talent en vaardigheden van mensen uit de Amsterdam Zuidoost te ontdekken en verder te ontwikkelen. Deelnemers krijgen een volwaardig tech- opleidingsprogramma, met daarin een codeerschool, incubator en co-working space. De initiatiefnemers willen op deze manier voortbouwen op het succes van het 1000-banenplan, waardoor inmiddels al ruim 300 mensen uit Zuidoost aan het werk zijn.

Over Amsterdam Smart City School
Amsterdam Smart City School is een initiatief van de Johan Cruijff ArenA, samen met gemeente Amsterdam en partners uit het bedrijfsleven. Amsterdam Smart City School wil met tal van initiatieven talent en vaardigheden van mensen uit de wijk Amsterdam Zuidoost aanspreken, ontwikkelen en uitbreiden. Het resultaat is een aantrekkelijk beroepsperspectief voor jongeren en een geweldig potentieel voor de arbeidsmarkt in Zuidoost en daarbuiten.

Over TechGrounds
TechGrounds brengen tech-ondernemerschap en digitale vaardigheden naar kwetsbare communities en wijken, zodat tech van iedereen wordt. TechGrounds is een initiatief van TechConnect, voortkomende uit de Amsterdam Economic Board en het Brusselse MolenGeek en werkt samen met Amazon Web Services (AWS). Daarnaast zijn JP Morgan, EFRO, en de initiatiefnemers van TechConnect: Rabobank, Booking.com, TomTom, opleidingsfonds CA-ICT. Kijk voor meer informatie op: www.techgrounds.nl