Philips Lighting zorgt voor betoverende entertainment verlichting in de Amsterdam ArenA

Innovatieve LED-stadionverlichting van Philips Lighting zet de Amsterdam ArenA in top Europese stadions

Philips Lighting en de Amsterdam ArenA trakteerden fans vanavond op een betoverende lichtshow voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – Legia Warschau. De Amsterdam ArenA nam hiermee de nieuwe LED-stadionverlichting officieel in gebruik. De stadionverlichting en beweegbare kleurenspots van Philips Lighting zorgen voor een geweldige beleving en indrukwekkende showeffecten tijdens evenementen en sportwedstrijden in de Amsterdam ArenA.


“Met deze indrukwekkende verlichting trakteren we onze bezoekers op de ultieme entertainmentervaring”, aldus Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA: “Met deze lichtinnovatie in de Amsterdam ArenA zetten we onszelf in de top van de Europese stadions en bieden we de beste stadionervaring voor grote sport– en muziekevenementen.”

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “De Amsterdam ArenA is het eerste stadion in Nederland dat voorzien is van de unieke combinatie van LED-verlichting en flexibele kleurenspots waardoor we een geweldige belevenis kunnen creëren voor sport en entertainmentliefhebbers. Samen met de Amsterdam ArenA kunnen we de wereld laten zien wat er op stadiongebied met innovatieve verlichting mogelijk is. Een match, made in heaven.”

Met de nieuwe LED-stadionverlichting voorziet Philips Lighting de Amsterdam ArenA van de meest geavanceerde stadionverlichting ter wereld. De LED-sportveldverlichting voldoet aan de hoogste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. Dankzij de hoge lichtopbrengst genieten stadionbezoekers en televisiekijkers van de kleinste gebaren en emoties op het veld. Ze zijn nu nog beter te zien dankzij vlijmscherpe slow-motionbeelden.

De combinatie van energiezuinige LED-verlichting en kleurenspots garandeert, naast een indrukwekkende entertainmentbeleving, ook een lager energieverbruik. De duurzame LED- verlichting geeft met evenveel lampen 30% hoger verlichtingsniveau, is zo’n 30% zuiniger dan conventionele stadionverlichting en heeft een veel langere levensduur.

Philips Lighting verzorgt wereldwijd de verlichting in meer dan de helft van de belangrijkste voetbalstadions ter wereld. Ook levert Philips Lighting al ruim 60 jaar de professionele verlichting voor grote mondiale sportevenementen.