Laatste Sensation in de Amsterdam ArenA

Zaterdag 8 juli 2017 vindt de allerlaatste Sensation in Amsterdam plaats. Met als thema ‘The Final’ wordt de Amsterdam ArenA nog één keer omgetoverd tot de grootste club op aarde. Dat maakte ID&T vandaag bekend. Sensation blijft als concept wel bestaan in het buitenland.

Onder het motto ‘It is time to say goodbye’ neemt ID&T na achttien jaar afscheid van Sensation in Nederland, dat groots wordt gevierd met een fenomenale line up met Mr. White, Sunnery James & Ryan Marciano, Fedde Le Grand, Hardwell en Axwell & Ingrosso. Fedde Le Grand, de DJ met wereldwijd de meeste optredens tijdens Sensation op zijn naam, brengt voor deze gelegenheid live de Megamix met de grootste hits uit het verleden en heden van Sensation. Sensation houdt nog één DJ achter de hand als surprise act. Het laatste uur belooft een zinderend afscheid van Sensation met een groot aantal Nederlandse DJ’s. Zij vullen met z’n allen het podium en draaien ‘back to back’ als uitsmijter van Sensation The Final.

Music is our religion, Celebrate life is our belief #SensationWhite Trailer Sensation – The Final:

De kaartverkoop start op 27 februari om 16:00 uur via Sensation.com.

ID&T-oprichter en geestelijk vader van Sensation, Duncan Stutterheim: “Sensation is sinds 2000 één van de pijlers van ID&T geweest. Wij hadden het idee om de ArenA om te bouwen tot de grootste club ter wereld. Dat is gelukt. Met het thema White hebben we ook altijd het leven gevierd, niet alleen in eigen land maar mondiaal. Onze droom om iedereen in het wit te laten dansen is uitgekomen. Ik begrijp echter dat het huidige ID&T een nieuwe stap moet zetten. En dat begint met een afscheid van Sensation in eigen land. Ik neem op 8 juli met een enorm goed gevoel afscheid van Sensation, maar ben tegelijkertijd ook benieuwd naar de opvolger.”

Sensation De evolutie die Sensation heeft doorgemaakt was bijna twintig jaar geleden onvoorstelbaar. Het feest dat bekend staat als ‘The world’s leading dance event’ is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. In maar liefst 34 landen op 5 continenten hebben meer dan 2 miljoen mensen gekleed in het wit gedanst, met één gemeenschappelijke missie: Celebrate life! Sensation maakt haar naam waar met thema's waarin het publiek betrokken wordt door middel van de witte dresscode. Het concept won awards voor 'best event of the year' in onder meer Nederland, Duitsland, Australië, Brazilië, India en Denemarken. Bovendien werd ID&T maar liefst vier keer uitgeroepen tot ‘best event promotor in the world’. Sensation gebruikt de positieve kracht van muziek en dans als een universele taal die miljoenen mensen met elkaar verbindt.