Jordi Cruijff geniet van Johan Cruijff ArenA: 'Maakt me enorm trots'

Jordi Cruijff keerde voor even terug in Amsterdam. Hij was voor het eerst in de Johan Cruijff ArenA, het stadion van Ajax dat sinds dit seizoen de naam van zijn overleden vader draagt. Jordi was emotioneel en enorm trots om zijn vader overal in het stadion te zien. "Ik weet zeker: hij had dit geweldig gevonden."

Wandelend door de Gallery of Fame kijkt Jordi Cruijff aandachtig rond. "Het is heel emotioneel. De laatste keer dat ik hier was, was mijn vader net overleden. Ik had toen heel andere emoties. Nu zie ik alles vanuit een rustiger standpunt."

'Enorm trots'

Jordi vindt het schitterend hoe de Johan Cruijff ArenA eruit ziet, vertelt hij. "Het hele stadion, zijn shirt, de beelden overal en de plannen die er nog zijn. Het gevoel dat ik krijg bij binnenkomst is moeilijk uit te leggen. Je ziet je vader overal staan, het maakt me enorm trots."


De zoon van de 'eeuwige nummer 14' dankt de club en de fans. "Ik ben enorm dankbaar voor het feit dat dit mogelijk is gemaakt. Ook de supporters zijn altijd enthousiast geweest over mijn vader. Hij hield van het contact met de fans en was super blij met ze. De connectie tussen de club, de fans, het stadion, de stad Amsterdam en Johan Cruijff is overduidelijk. Prachtig."

Feit is dat Ajax sinds de naamswijziging nog ongeslagen is in de Johan Cruijff Arena. "Dat is natuurlijk erg leuk. Het geeft ons een extra gevoel. Ik denk dat iedereen trots is op de mooie wedstrijden die Ajax hier al heeft gespeeld. Het team heeft op dit moment heel veel kwaliteit, zelfs uitzonderlijk talent. Het is goed dat die jongens nog een jaartje aan boord zijn gehouden, want je ziet: het succes is er nu." Vertrouwen in achtste finales

Ook de wedstrijden in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid ziet Jordi positief tegemoet. "Ajax heeft zeker kans, Real zit nu niet lekker in zijn vel. Je moet hopen dat er in de transferperiode weinig gebeurt."

'In zekere zin ben ik onsterfelijk' zei Johan Cruijff ooit. Zijn zoon is het daarmee eens. "Hij is onsterfelijk en daar ben ik als zoon heel erg trots op. Ajax kan dat ook zijn. En ik weet zeker: Johan had dit geweldig gevonden."


Tekst: AFC Ajax
Foto's: Louis van Vuurst