Johan leeft volop in de Johan Cruijff ArenA

In de entree van de ArenA staat een borstbeeld van Johan Cruijff. De wanden zijn bekleed met zijn foto’s. Ruim 1500 Johans en Johanna’s vormen samen een portret van Cruijff in mozaïek. De Cruyff Legacy Run trok 4000 lopers. Het is duidelijk: Johan leeft voort.

Op Johan Cruijffs verjaardag, 25 april, werden ruim 1500 Johan en Johanna’s vereeuwigd. Zij gingen op de foto in de ArenA ter ere van Cruijffs verjaardag en de naamswijziging van het stadion. De foto’s vormen tezamen een mozaïek van Johan Cruijff). De hele dag waren de naamgenoten welkom en zij kregen een gratis rondleiding. Ruim 5000 mensen bezochten het stadion en de openingstijden werden verruimd om iedereen de kans te geven de verjaardag van hun held en naamgenoot in het stadion te vieren.


Het stadion wil Johan Cruijff – de onvergetelijke voetbal­held en nu ook naamgever van de ArenA – blijvend eren. Sinds de naams-wijziging wordt Cruijff steeds zichtbaarder. De wanden van de hoofdentree zijn bekleed met iconische zwart-witbeelden met neon accenten, die de legende Johan Cruijff verbeelden. Onderaan de trappen staat zijn borstbeeld, gemaakt door kunstenaar Guido Sprenkels. Johan Cruijff is het afgelopen jaar in naam en beeld meer deel gewor­den van het stadion.


CRUYFF LEGACY
Ruim 4000 lopers namen op zaterdag 11 mei deel aan de de Cruyff Foundation 14K Run die startte bij het Olympisch Stadion en eindigde in de Johan Cruijff ArenA. Deelnemers liepen een route dwars door Amsterdam, langs memorabele plekken uit het leven van de legendarische nummer 14. Onderweg werd er aandacht besteed aan het werk van de Foundation, de stichting die Cruijff ruim twintig jaar geleden oprichtte. Er waren op diverse plekken beelden te zien van bewegende kinderen, actief bij een van de projecten van de Cruyff Foundation. Naast Johan als weldoener, was er ook aandacht voor Johan als voetballer en voor de initiatieven die hij opzette, tegenwoordig ondergebracht in The World of Johan Cruyff. Er werd die dag ook een 5K Run en een Kids Run van 1,4 km georganiseerd, die startten en finishten rondom de Johan Cruijff ArenA. Bij alle afstanden stonden tevens sporters met een beperking aan de start. De opbrengsten van de 14K en 5K (€ 259.528) en bijbehorende sponsoracties komen ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation. De opbrengst van de Kids Run gaat naar de Ajax Foundation. Met deze Run wordt het gedachtegoed van Johan Cruijff levend gehouden.