Henk Markerink 'een gelukkig en voetbalrijk Nieuwjaar'

Het boekjaar 2017-2018 is succesvol afgerond. We kijken terug op een mooi jaar. Een historisch moment was 25 april 2018: op deze dag, de verjaardag van Johan Cruijff, werd de Amsterdam ArenA officieel omgedoopt tot Johan Cruijff ArenA. We zijn trots dat we nu de naam dragen van onze beste voetballer aller tijden en waren zeer vereerd met het bezoek dat dochter Susila aan het stadion bracht.

We zijn ook bijzonder blij met het succes van Ajax dit jaar. Na een lastig 2017 heeft Ajax zich in 2018 volledig gerevancheerd. Na dertien jaar kan het team weer overwinteren in de Champions League. Dit jaar was voor de ArenA het jaar van de prijzen. Onze 3 megawatt-batterij die op 29 juni werd geïnstalleerd, won de prestigieuze Green Apple Award voor Environmental Best Practice. Deze award is de grootste en meest prestigieuze duurzaamheidsprijs in het Verenigd Koninkrijk en vormt de kers op de taart van onze duurzaamheidsinspanningen. Daarnaast won de openingsceremonie ‘De onthulling van het logo Johan Cruijff ArenA’, geproduceerd door Xsaga in opdracht van de ArenA, maar liefst tweemaal goud: de ceremonie werd onderscheiden met de Best Event Award World 2018 (BEA) in de categorieën Low Budget en Media Event. Voorts won de pr-case ‘Vervanging stadionstoelen’ een gouden Sabre Award.

Inmiddels zijn de eerste concerten van 2019 alweer geboekt. We verheugen ons op de komst van metalband Metallica en zangeres Pink met haar Beautiful Trauma Tour in juni en natuurlijk op maar liefst twee jubileumconcerten (15 jaar!) van de Toppers in mei en juni. De nieuwbouw aan de oostzijde van het stadion is dit jaar afgerond. Met de uitbreiding is het comfort voor onze bezoekers er enorm op vooruitgegaan. In oktober hebben we met onze certificaathouders nuttige bijeenkomsten gehouden, waarbij er gesproken is over diverse onderwerpen. Het onderwerp ‘eigen plaats’ hebben wij gelukkig op een positieve manier kunnen invullen voor de certificaathouders C, D en E.

In de laatste maanden van 2018 hebben we een geweldige prestatie geleverd met de afwisselende programmering van congressen, concerten en voetbalwedstrijden. Het is nu tijd voor rust en een korte adempauze, zodat we straks weer helemaal klaar zijn voor het nieuwe jaar. Wij hopen u in 2019 weer in goede gezondheid welkom te heten in de Johan Cruijff ArenA.

Henk Markerink