Helden van het stadion

De Johan Cruijff ArenA kent een hoop legendes. Van de stervoetballers en de topartiesten tot de medewerkers van het stadion. De stewards en hostessen kregen onlangs een nieuw Johan Cruijff ArenA-outfit.

De steward – Ahmed Jouahri

Ahmed is sinds twee jaar steward in de Johan Cruijff ArenA. ‘Via een vriend die ook steward is kwam ik hier terecht. Ik denk dat ik ben aangenomen omdat ik op mensen durf af te stappen. Ik maak van nature makkelijk contact met mensen. Zo geef ik ook voetbaltraining aan jongeren. Eigenlijk komt het werk als steward neer op behulpzaam zijn. Het is leuk en afwisselend werk. Je controleert bijvoorbeeld toegangskaarten, of helpt mensen die niet weten waar ze naartoe moeten. De ene keer sta je bij een voetbalwedstrijd, de andere keer bij een concert. Ik bij blij dat het goed gaat en ik vind dat ik veel ervaring opdoe, de komende maanden sta ik veel ingeroosterd. Het is ook altijd heel gezellig met mijn collega’s. ik hoop dat ik in de toekomst meer verantwoordelijkheden krijg en me meer met de organisatie van het werk mag bezighouden. Het leukste evenement dat ik heb meegemaakt is het concert van Jay Z en Beyoncé in 2018.

‘IK MAAK VAN NATURE MAKKELIJK CONTACT MET MENSEN’


De hostess – Marjon Zwaving

Marjon is al zeven jaar teamleider van alle hostesses in het hoofdgebouw van de Johan Cruijff ArenA. ‘Soms zijn er 30 hostesses tegelijk aan het werk. Onze dames zijn overal om de bezoekers te verwelkomen en te helpen. Toen ik begon was er nog geen training, tegenwoordig krijgt iedere sollicitant die geschikt is twee opleidingsdagen en drie stagedagen. Als het goed gaat, ga je daarna meteen aan de slag. Het gaat in de eerste plaats om je uitstraling: ben je helder, vrolijk en assertief? Durf je op mensen af te stappen? Ben je een prettige collega? De rest, zoals zelfvertrouwen, leer je wel in de praktijk. Ik hou ervan om samen met een grote groep hostesses ervoor te zorgen dat de gasten het geweldig naar hun zin hebben. Bijna iedere hostess doet het naast haar studie of werk, omdat het zo leuk is. ook daarbuiten doen we gezellige dingen samen. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Het is pittig fysiek werk, want je moet de hele dag op je benen staan en op hakken lopen. We begeleiden iedereen: de bezoekers, maar ook gasten en familie van voetballers, mindervalide bezoekers en kinderen die verdwaald zijn. De ArenA is groot, mensen kunnen de weg kwijtraken en dan is het fijn dat je overal wordt opgevangen door onze vriendelijke hostesses.’

we want you!

Wij zijn op zoek naar stewards! Als het visitekaartje van de Johan Cruijff ArenA werk je tijdens onze evenementen en informeer, controleer en begeleid je de bezoekers met een stralende lach. Samen met het stewardteam maak én behoud je de goede sfeer.

Meer info