EURO 2020 Amsterdam lanceert 'Not Just Football' film voor kick-off kaartverkoop

EURO 2020 Amsterdam lanceert vandaag een korte film als kick-off van de kaartverkoop op 12 juni 2019. Fans kunnen zich nu registreren via de officiële website om tickets te kunnen bemachtigen voor één van de wedstrijden in één van de twaalf speelsteden tijdens EURO 2020.

Er zijn voor het EK een recordaantal van drie miljoen tickets beschikbaar. In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam worden in juni 2020 de drie groepswedstrijden van Poule C en een achtste finale gespeeld. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert, spelen ze twee of drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. Registreren voor tickets is mogelijk via ​euro2020.com/tickets​     

Vanwege het zestigjarig jubileum van het Europees kampioenschap in 2020, heeft de UEFA  gekozen voor een bijzondere opzet: een evenement dat in maar liefst twaalf verschillende  landen wordt gehouden.​ De 24 gekwalificeerde landen spelen in maar liefst twaalf  verschillende Europese steden. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe,  Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en  St. Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales  op 7 en 8 juli in Londen, net als de finale op 12 juli.    

Om de kick-off van de kaartverkoop te vieren, heeft de organisatie een korte film laten  maken: ‘Not Just Football’.

Registratie 

Fans krijgen de mogelijkheid om zich tot 12 juli 2019 te registreren en de gewenste tickets  aan te vragen om aanwezig te kunnen zijn bij één van de wedstrijden tijdens EURO 2020.  Per wedstrijd kunnen er maximaal vier tickets worden aangeschaft.  In de eerste verkoopfase – die loopt van 12 juni tot 12 juli 2019 - stelt UEFA 1,5 miljoen  tickets beschikbaar voor het algemene publiek. Voor 12 augustus krijg je bericht vanuit  UEFA of je daadwerkelijk een ticket kunt aanschaffen.     

Tijdens de tweede verkoopfase - begin december 2019 - worden 1 miljoen tickets  beschikbaar gesteld voor de fans van de deelnemende teams. Deze verkoop begint na  afloop van de laatste loting voor het toernooi, die plaatsvindt op 30 november 2019.    Een laatste verkoopfase vindt plaats in april 2020 nadat de laatste vier teams zich hebben  gekwalificeerd voor UEFA EURO 2020. De afloop van de Europese kwalificatie play-offs  vindt plaats tussen 26 en 31 maart 2020.    Alle officiële tickets worden uitsluitend online verkocht via één website:  euro2020.com/tickets.    

Er is keuze uit twee soorten tickets:  

● Individueel ticket: één wedstrijd in één stadion; 

● Ticket 'Follow my team’ alleen in de tweede verkoopfase. Dit is een ticket waarmee  fans een knock-out fase van hun favoriete team kunnen bijwonen, onafhankelijk van  de locatie van de wedstrijd. Als het team wordt uitgeschakeld, wordt de ticketprijs  terugbetaald. 

UEFA zal voor elke wedstrijd een aantal tickets beschikbaar stellen voor mindervalide fans  in de laagste prijscategorie, ongeacht waar ze zitten in het stadion. Mindervalide fans  kunnen ook een gratis ticket aanvragen voor een begeleider.    

Voor alle wedstrijden en categorieën waarbij de vraag groter is dan het aanbod, worden  tickets toegewezen via een transparant loterijsysteem. Elke aanvrager maakt hierbij  evenveel kans op het verkrijgen van tickets, ongeacht wanneer de aanvraag is ingediend  tussen 12 juni en 12 juli 2019.   

Fans die geen tickets weten te bemachtigen aan het eind van de eerste verkoopfase worden  als eerste geïnformeerd over nieuwe beschikbaarheid van tickets (als gevolg van niet  geslaagde betalingen en/of teruggave van tickets). Deze fans krijgen via een exclusieve  voorrangsperiode de mogelijkheid om alsnog tickets aan te schaffen.     

Prijzen 

Er worden voor EURO 2020 tickets aangeboden in drie verschillende prijscategorieën. De  prijs per deelnemende stad is afhankelijk van de koopkracht en het gemiddelde inkomen van  de inwoners. BTW is van toepassing in elk gastland, maar is inbegrepen in de ticketprijs en  wordt gedekt door UEFA.    

Ticketprijzen voor wedstrijden die plaatsvinden in de Johan Cruijff ArenA te Amsterdam: 

Categorie 3 €50  

Categorie 2 €125  

Categorie 1 €185   

UEFA stelt in 2020 een verkoopkanaal beschikbaar waarbij fans in staat zijn om hun  kaarten, tegen de waarde van de officiële aankoopprijs, te verkopen aan andere fans. Op dit  platform kunnen fans veilig tickets kopen bij andere fans via een officieel  UEFA-verkoopkanaal. ​Op deze manier vermijd je risico dat je ongeldige of frauduleuze  tickets aanschaft. Tevens hebben verkopers de zekerheid dat ze hun geld voor de verkochte  tickets daadwerkelijk zullen ontvangen.   

UEFA EURO 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door KNVB, Gemeente Amsterdam,  Schiphol Airport en de Johan Cruijff ArenA.   Meer informatie en alle ticketprijzen zijn te vinden op: ​euro2020.com/tickets​. 

Hospitality arrangementen

Vanaf 12 juni 2019 zullen er officiële hospitality arrangementen beschikbaar zijn voor alle stadions. Voor de vier EURO 2020 wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA zijn diverse official hospitality pakketten beschikbaar. De inhoud en prijzen van de EURO 2020 official Hospitality pakketten worden bepaald door de UEFA. Vanaf 12 juni 2019 start de openbare verkoop van deze pakketten.

Wie interesse heeft een hospitality pakket kan zich aanmelden via hospitalityeuro2020@johancruijffarena.nl. In aanloop naar 12 juni word je op de hoogte gehouden van de beschikbare informatie en vanaf 12 juni ontvang je de definitieve aanbieding in de mail.

Voor meer informatie, bezoek ook: www.euro2020.com/hospitality