Energiecommissaris installeert eerste lokale energiecommissie

In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam Zuid-Oost is onlangs de eerste lokale energiecommissie van Nederland benoemd door Ruud Koornstra, 's lands eerste Nationale Energiecommissaris. Een viertal energiecommissarissen zijn toegevoegd aan deze commissie, waaronder Henk van Raan, Chief Innovation Officer van de Johan Cruijff ArenA.

Dat gebeurde op het energie-ontbijt "Van Willen Naar Doen" georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Climate Neutral Group, the Green Business Club en de Nationale Energiecommissie. Het ontbijt werd ondersteund door de gemeente Amsterdam. Een 100-tal mensen bezocht het ontbijt.

"De energieke samenleving komt steeds meer op stoom" aldus Ruud Koornstra. "Deze drie kanjers waren ons opgevallen hier in Amsterdam Zuid-Oost, maar er zijn nog tientallen zo niet honderden mensen actief in dit stadsdeel. Door een paar van hen als kopgroep aan te wijzen, zal er zeker versnelling komen. Ik ga dat in ieder geval in de gaten houden samen met mijn achterban, de leden van de Nationale Energiecommissie."

Van links naar rechts op de foto: Ruud Koornstra (Nationaal Energiecommissaris), Laura Monathen (commissaris Adam Zuid-Oost / young professional en bewoner), Henk van Raan (commissaris Adam Zuid-Oost / Johan Cruijff ArenA), Mattijs Maris (commissaris Adam Zuid-Oost / AMC / ZOEngergy)