E-karavaan van ArenA naar Lyon

Op 18 mei vertrok wethouder Dijksma (Verkeer & Vervoer) met een karavaan van elektrische auto’s vanaf de Johan Cruijff ArenA naar het Electric Vehicle Symposium in Lyon. Verschillende bedrijven reden mee, zoals Vattenfall, We Drive Solar en Lightwell. Henk van Raan, innovatiedirecteur van de ArenA, gaf samen met  wethouder Dijksma het startschot voor de reis.

Het internationale Electric Vehicle Symposium brengt de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van elektrisch rijden samen. De delegatie werd op maandagochtend 20 mei in Lyon officieel ontvangen door Prins Albert II van Monaco. Dezelfde dag is ook een intentieverklaring getekend met marktpartijen en kennisinstellingen over het gezamenlijk verkennen van de mogelijkheden voor Vehicle-to-Everything (V2X) technologie. 

Amsterdam wil het verkeer in de stad verschonen om de luchtkwaliteit te verbeteren. De verschillende maatregelen die het college wil nemen staan in het Actieplan Schone Lucht dat twee weken geleden is gepresenteerd. Met de elektrische karavaan wordt aandacht gevraagd voor het belang van de omslag naar schoon vervoer en worden de mogelijkheden van elektrisch rijden getoond, waaronder het afleggen van lange afstanden.