De dag voor de toekomst - 26 nov as. Ajax - Roda JC

Zondag 26 november is De dag voor de toekomst, een wedstrijddag (charity matchday) die in het teken staat van de Ajax Foundation. Op en rondom deze charity matchday, waar Ajax het sportief opneemt tegen Roda JC, worden supporters geïnformeerd over de foundation en worden fondsenwervende acties georganiseerd voor bedrijven en particulieren. Aanvang van de wedstrijd is 12.30 uur.

De Ajax Foundation gelooft en investeert in een samenleving waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen als het gaat om het ontdekken en ontwikkelen van hun talent en een gezond leven. Daarom ondersteunt en organiseert de foundation verschillende projecten voor kansarme kinderen en jongeren onder 19 jaar in (groot) Amsterdam en Kaapstad.


Projecten in het kort

Met de gehele selectie brengen zij regelmatig een bezoek in VUmc Kinderstad en gaan daar langs bij (chronisch) zieke kinderen. Ook nodigen zij kinderen uit bij Ajax om een bijzondere wens in vervulling te laten gaan.

Voor kinderen met een beperking organiseren zij samen met onze maatschappelijk partner ABN AMRO de ‘Ajax More than Friends’ dag (voorheen G-dag). Dit is een sportieve dag waar de foundation deelnemers uitdagen hun grenzen te verleggen en plezier te beleven aan sport. Vanaf volgend seizoen organiseren ze tevens een voetbaltoernooi, de ‘Friends Cup’ op sportpark de Toekomst.

Voor kinderen uit een sociaal/economische achterstandssituatie organisereert de Ajax Foundation clinics waar naast een educatieprogramma in de klas, de normen en waarden van Ajax hoog in het vaandel staan. Zo leren jongeren het belang van respectvol met elkaar omgaan en stimuleren maatschappelijke deelname. De clinics zijn voor verschillende leeftijden, zoals Life Skills & Clinics voor leerlingen van de basisschool (7-12 jaar), Community Skills & Clinics voor jongeren vanaf 13 jaar en Cape Town Community Scheme voor de jeugd. In Kaapstad zijn community-coaches opgeleid om voetbal naar de gemeenschap te brengen. Met dit project geeft de foundation straatkinderen hoop en mogelijkheden.

Voor meer informatie over de projecten of mogelijkheden om de Ajax Foundation financieel te ondersteunen, ga naar de website ajax.nl/foundation of neem contact op. Het telefoonnummer is 020-677 7320 of stuur een mail foundation@ajax.nl.

Mogelijkheden om de Ajax Foundation te ondersteunenVerkoop Ajax Foundation skills-bal (OP=OP)

Om de projecten van de Ajax Foundation mogelijk te maken wordt geld ingezameld. Er zijn speciale Ajax Foundation skills ballen ontworpen die verkocht worden in de fanshop. De opbrengst is bestemd gaat naar de Ajax Foundation. Deze ‘skills-bal’ bal staat symbool voor het ontwikkelen en ontdekken van talent.

De bal is vanaf vrijdag 24 november a.s. exclusief in de Ajax fanshop voor €12,50 per stuk te verkrijgen.

Meerdere ballen bestellen? Bij een bestelling van minimaal 11 ballen geldt een donatie van €10,- per bal (excl. verzendkosten). Bestellingen kunnen online gedaan worden via de volgende link: http://www.ajax.nl/de-club/foundation/bijzondere-wensen/bestelformulier-ajax-skill-balls.htm

Tikkie Terug doneren

Wil jij de Ajax Foundation ondersteunen? Ga naar ajax.nl/tikkieterug en doneer €5,-. Met jouw donatie help je om dromen en kansen waar te maken van kansarme jongeren onder 19 jaar, in (groot) Amsterdam en Kaapstad.