Congres ‘Inclusive Smart Cities by Design’ in Johan Cruijff ArenA

Een leefbare, veilige, rechtvaardige, duurzame, bereikbare en inclusieve stad realiseren. Daar wordt vandaag over gesproken tijdens het congres Inclusive Smart Cities by Design. Welke rol kan moderne technologie spelen in het oplossen van sociale en maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie? En hoe kunnen bewoners hier actief bij worden betrokken? Het congres is een initiatief van Geodan, Huawei, Johan Cruijff ArenA en gemeente Amsterdam en maakt deel uit van WeMakeThe.City.

Internationale experts delen gedurende de dag hun visie op welke rol technologie kan spelen in het verbinden van bewoners van de stad en hoe samengewerkt kan worden om tot nieuwe energiesystemen te komen.

De presentatie van het Amsterdam Smart City Dashboard gaf de deelnemers van het congres al een voorproefje van de rol die technologie kan spelen om maatschappelijke vraagstukken in een stad op te lossen. Op basis van verzamelde data geeft het dashboard op maat gemaakte, relevante informatie weer. Hierdoor kunnen verschillende processen in een stad geoptimaliseerd worden. 

Tijdens verschillende workshops werken vandaag de deelnemers uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en Amsterdam Zuidoost samen om de gevolgen van de energietransitie zichtbaar te maken en om tot praktische oplossingen te komen om burgers meer te betrekken bij de digitale transitie van steden.