ArenA vervangt grasmat

De Johan Cruijff ArenA heeft in overleg met Ajax besloten de grasmat te vervangen. De mat voldoet niet aan de hoge kwaliteitseisen van Ajax en het stadion. De graswortels blijken te zijn aangetast waardoor de grasmat zich onvoldoende heeft kunnen hechten. Experts denken dat het een gevolg is van de extreme hitte in de afgelopen maanden en daaruit voortvloeiende omstandigheden.

Ajax speelt bovendien de komende maanden veel thuiswedstrijden, waaronder drie hele belangrijke in de poulefase van de UEFA Champions League. De huidige mat, die in juli is gelegd, heeft daardoor onvoldoende tijd om met onderhoud en rust te herstellen. De grasmat is het kloppende hart van de ArenA, die moet de best mogelijke conditie hebben en optimaal functioneren. Daarom is besloten een nieuwe, verse en sterke mat te leggen. De nieuwe mat wordt op donderdag 5 en vrijdag 6 september gelegd om te zorgen dat het er goed bij ligt voor de wedstrijd Ajax – sc Heerenveen op zaterdag 14 september.

Data uit sensoren in de grasmat, de spelerservaringen en diverse metingen zoals de grip en vlakheid van de mat hebben uitgewezen dat de mat niet voldoet. Op basis van deze metingen is besloten de grasmat in de ArenA te vervangen. In tegenstelling tot eerdere jaren, één mat per seizoen is inmiddels de norm.