2019: Oranje in de Johan Cruijff ArenA

Het Nederlands elftal speelt twee van de vier wedstrijden op weg naar het Europees kampioenschap 2020 in de Johan Cruijff ArenA. In de ArenA speelt Oranje tegen Duitsland en Estland. De overige twee wedstrijden worden gespeeld in stadion De Kuip.

Bondscoach Ronald Koeman: “We hebben besloten onze kwalificatiewedstrijden voor EURO2020 in de twee grote stadions van ons land te spelen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk fans onze wedstrijden bezoeken. We bewaren natuurlijk goede herinneringen aan het Nations Leagueduel met Duitsland in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA en de zege op wereldkampioen Frankrijk in een volle Kuip. Ik hoop dat de Oranjesupporters opnieuw massaal naar het stadion komen om ons aan te moedigen. Wij kijken er in ieder geval naar uit.”

Speelschema 2019:

Donderdag 21 maart: Nederland – Wit-Rusland, stadion De Kuip
Zondag 24 maart Nederland – Duitsland, Johan Cruijff ArenA
Donderdag 10 oktober: Nederland – Noord-Ierland stadion De Kuip
Dinsdag 19 november: Nederland – Estland, Johan Cruijff ArenA
Alle thuisduels beginnen om 20.45 uur.

EURO2020

De Johan Cruijff ArenA is tijdens EURO2020 gastheer van drie wedstrijden in groep C (14, 18 en 22 juni) en een achtste finale op 27 juni. Als Oranje zich plaatst voor de Europese eindronde, wordt het elftal van bondscoach Ronald Koeman automatisch in groep C ingedeeld en speelt het sowieso twee groepswedstrijden in de hoofdstad.