Tweede editie ArenA Moves: bigger, better and stronger

Op zondag 25 juni komt de hele Amsterdam ArenA in actie tijdens ArenA MoveS, het grootste Nederlandse evenement in de strijd tegen MS. Dit jaar is ArenA MoveS bigger, better and stronger met vier traploopparcoursen van respectievelijk 700, 1500, 3000 en 6500 treden, en meerdere sportactiviteiten zoals bootcamp-, crossfit-, boks- en spinningsessies. Dit alles onder begeleiding van artiesten en internationale dj’s ‒ met recht ‘The Ultimate Summer Workout’.

Kom jij in beweging tegen multiple sclerose tijdens The Ultimate Summer Workout?’

De eerste editie van ArenA MoveS in 2016 was een groot succes. Meer dan 1200 deelnemers, onder wie Anna Drijver, Benja Bruijning en Mike Weerts, bedwongen de trappen van de ArenA waarmee ze geld inzamelden voor onderzoek naar de zenuwziekte MS.

 
ArenA MoveS is een initiatief van MoveS, dat zich door middel van verschillende jaarlijkse evenementen, zoals Klimmen tegen MS, Mission Summit MoveS en de MS Hackathon, inzet voor een MS-vrije wereld. Bij ArenA MoveS is het traplopen een uniek element omdat dit voor mensen met MS niet vanzelfsprekend meer is. “Traplopen is voor iedereen een zware inspanning, maar voor mensen met MS nog veel meer”, aldus Edwin van Wijngaarden, medeoprichter van MoveS. “ArenA MoveS geeft iedereen de kans zijn of haar ‘eigen uitdaging’ aan te gaan op de trappen van de ArenA. Onder begeleiding van top-dj’s zetten we met elkaar de Amsterdam ArenA in beweging voor een MS-vrije wereld!”
 
Bigger, better and stronger
Het beklimmen van 5000 traptreden was The Ultimate Challenge van de allereerste editie van ArenA MoveS in 2016. Dit jaar gaat ArenA MoveS 1500 stappen verder en word je uitgedaagd om 6500 treden te beklimmen. Maar, meedoen is belangrijker dan winnen. De enige overwinning die telt is een MS-vrije wereld. Daarom kun je je dit jaar ook inschrijven voor het parcours van 700 treden (ideaal voor kinderen) en zijn er meer sporten toegevoegd aan ArenA MoveS, voor iedereen een uitdaging. Op het veld word je gemotiveerd om het beste van jezelf te geven; professionele trainers staan klaar om samen met jou je grenzen op te zoeken. Kinderen worden de hele dag vermaakt in de speciale Kids Area. Na afloop van The Ultimate Summer Workout ga je gegarandeerd naar huis met een bezweet T-shirt en een extreem goed gevoel.


Het doel: een MS-vrije wereld
De netto-opbrengst van het evenement komt ten goede aan onderzoek voor de ziekte MS. Hiervoor werkt MoveS samen met organisaties als Stichting MS Research, MS Vereniging Nederland en het Nationaal MS Fonds. De opbrengst die dit jaar met alle MoveS-activiteiten wordt gerealiseerd, besteedt de organisatie onder meer aan de oprichting van een uniek expertisecentrum op het gebied van cognitie, een initiatief van het VUmc MS Centrum Amsterdam.
 
Inschrijven
De inschrijving voor ArenA MoveS is geopend op www.arenamoves.ms.
Het evenement start om 12.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Je kunt kiezen voor een Traploop-, Veld-, Combi- (traploop + veld) of Bezoekersticket. Losse tickets kosten €25. Een Combiticket kost €30. Bezoekers betalen €7,50 en kinderen van 8-15 jaar betalen €15. Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving een gratis sportshirt van SuitSupply.