Succesvol Bimray Gospel Festival gaat voor groei

Amsterdam ArenA voor een dag omgetoverd tot waar gospelparadijs

Succesvol BimRay Gospel Festival gaat voor groei


De organisatie van het volledig uitverkochte BimRay Gospel Festival Amsterdam 2017 blikt terug op een succesvolle derde editie van het event. Afgelopen zaterdag veranderden de zalen van het Congrescentrum van de Amsterdam Arena voor één dag in een waar gospelparadijs. Ruim drieduizend bezoekers genoten van maar liefst vijftig acts, verdeeld over vier podia. BimRay 2017 was verbonden aan van de viering van 50 jaar Bijlmer en daarmee direct de viering van 50 jaar Black Gospel in Nederland.


In de drukbezette Amsterdam ArenA zat de hele dag de sfeer er goed in. Topartiesten uit de Dutch Gospel en de internationale gospelwereld deelden de podia met jong, aanstormend talent. Ruim vijftig acts passeerden de revue, waaronder Berget Lewis, Dwight Dissels, Brace, John Angoh, Frank McComb (VS) en Joany Muskiet. Bandleider Elisha Amonoo-Neizer zorgde voor de gospelgroove bij vele acts op het hoofdpodium. De gepassioneerde solisten werden afgewisseld met maar liefst twintig swingende gospelkoren uit het hele land. Deelnemers waren ook lovend over de workshop ‘Gospel voor iedereen’ door internationaal befaamd koordirigent en gospelcoach Mark De-Lisser uit Groot Brittanië.

Verbinding
Alle elementen van BimRay 2017 maakten het festival tot een complete Black Gospel ervaring. Tot grote tevredenheid van de Amsterdam ArenA, waarmee een lang gekoesterde wens is gerealiseerd om verbinding te creëren met de kleurrijke community van Amsterdam Zuid-Oost. Ook heeft BimRay 2017 het gospelgenre aan een nieuw publiek kunnen presenteren. Een publieksgroep die duidelijk genoot van de muziek en los staat van geloof en boodschap.

Alle stijlen van traditionele tot hedendaagse gospelmuziek kwamen aan bod: van negrospiritual tot aan salsa-gospel en van crossovers met soul en R&B tot aan hiphop. Het BimRay Gospel Festival Amsterdam is hiermee de stem van artiesten, koren en talenten, waar zij hun erfgoed alle vieren en alle nieuwe stijlen en interpretaties die daaruit voortkomen (re)presenteren.

50 jaar gospel smaakt naar meer!
Het black gospelfestival vormde een muzikale brug naar het 50-jarig jubileum van de Bijlmer. Een logische verbinding, omdat met de komst van de Bijlmer vijftig jaar geleden heel Nederland ook kennis maakte met een nieuwe muziekstroming die in de afgelopen decennia van grote invloed is geweest op de Nederlandse muziekcultuur. Dat het genre nog altijd ongekend populair is, bleek afgelopen zaterdag eens te meer. “Wij hebben daarom absoluut de ambitie om volgend jaar terug te keren. Samen met krachtige partners zoals de Amsterdam ArenA gaan we bekijken hoe we stap voor stap de komende jaren BimRay uit kunnen bouwen tot het grootste en belangrijkste gospelpodium van Nederland”, aldus de organisatie.